Moderator: Moderator
michaelseven napisał(a):teraz mamy 2013 rok wiec te silniki wszystkie z lat 90 juz siadaja nie pracuja juz tak jak powinny dlatego szukam jakiegos kozystniejszego rozwiazania /samochody z rocznikow 2010 maja przebieg ponad 100tys km a jak ktos mówi ze ma w golfie 2 czy 3 100pare tys przejechane to jest pier...za przeproszeniem
marcino1 napisał(a):michaelseven napisał(a):teraz mamy 2013 rok wiec te silniki wszystkie z lat 90 juz siadaja nie pracuja juz tak jak powinny dlatego szukam jakiegos kozystniejszego rozwiazania /samochody z rocznikow 2010 maja przebieg ponad 100tys km a jak ktos mówi ze ma w golfie 2 czy 3 100pare tys przejechane to jest pier...za przeproszeniem
nie zgodze sie z Toba fakt nowe disla mniej pala maja lepsze osiagi i ciszej pracuja ale jesli chodzi o awaryjnosc to niestety sa bardzej awaryjne niz te stare disle Poczytaj sobie opinie o nowych a o starych silnikach disla Z tym przebiegiem tez bym tak nie wierzyl bo disla kupuje sie po to zeby jezdzic np vw polo z 2009 roku przebieg 260tys Z reszta zrobisz jak ze chcesz ja to bym na Twoim miejscu wrzucil starego disla 1.9 TDI 90 lub 110 zaloze sie ze nie ktore nowsze disle nie wytrzymaja co te stare 1.9 POZDRAVWIAM
Opik napisał(a):"bezawaryjnosc" i VWnowskie 2.0 140KM w jednym zdaniu, swiat sie konczy kolego jesli tak bardzo nie chcesz najbardziej udanych jednostek VAGa i jednych z najbardziej udanych silnikow w ogole jakim sa 1.9 TDI 90/110KM, to albo 130KM z Czworki, albo nowe 2.0 150KM. Tyle ze to drugie zabije cena swapu i naprawa jak cos siadzie. A gwarantuje ze cos siadzie szybciej niz przecietny wlasciciel zabytkowego 1.9-90 pomysli o zmianie oleju. Nowe czasy-nowa jakosc. Do gwarancji i ani dnia dluzej
michaelseven napisał(a):a 1,9TDI 150km z golfa 4?/nie wiecie o tym ze zwykle osoby chwala swoje silniki mimo ze maja duzo z nimi problemow bo to ich wlasne
michaelseven napisał(a):gdyby mi sie podobal ten samochod to bym go kupil:)a liczy sie caloksztalt a nie sam silnik ja akurat patrze na wszystko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości