Witam,
z racji tego, że jestem tu nowy to chciałbym zrobić na wstępie 2 rzeczy: oczywiście wszystkich gorąco przywitać jak i prosić o wyrozumiałość w razie błędów
Przymierzam się do kupna pierwszego poważnego auta w swoim życiu. W prawdzie miałem już pognitego malucha i mam poobijaną Fiestę ale tego nie można nazwać autem... Jestem świeżym kierowcą.
Zastanawiam się nad kupnem na pewno Golfa III tylko nie wiem jakiego. Rozważam dwie opcje:
1. Golf z silnikiem 1.9 TD lub TDI (wystarczy już 90km)
2. Golf cabrio, a więc już benzynka, myślę nad 100 konnym 1.6
Wiem że jest to trudny i na pewno dziwny wybór, ale oba egzemplarze strasznie przypadły mi do gustu i nie mam jak się zdecydować... więc proszę Was o pomoc.
Teraz naświetlę trochę sytuację. Do wydania mam max 6.000zł. Poszukuję zadbanego mechanicznie jak i optycznie wozu, który będzie mi służył raczej przez pierwszy rok bardziej na krótsze odcinki, z racji tego, że mam daleko do szkoły (jeżdżę PKS'em) i nie opłaca mi się śmigać autem. Autko nie może też palić jak smok i z racji tego mam jakieś uprzedzenie do benzyn. W domu mam Seata Ibizę 1.9D który niby małej mocy daje mi dużo frajdy z jazdy i podoba mi się to że jest to diesel. Wiadomo, spali mniej no ale jak coś się sypnie to boli...
Poszukuję też auta, które nie będzie nudne. Zwykłych IIIjek jest w okolicy masa, lecz marki nie zmienię! Cabrio było by czymś super dla mnie, żeby tylko posiadało silnik 1.9TDI hehe.
Jestem niezdecydowany w wyborze więc proszę Was o pomoc. Nawet najmniejszą wypowiadać się użytkownicy tych i tych autek
Pozdrawiam.