Witajcie,
opłaciłem opłatę skarbową za swojego nowego golfa, pozostało mi jeszcze 11 dni na załatwienie wydziału komunikacji. Umowę podpisałem 20 września. Teraz kilka pytań: kiedy płaci się w wydziale komunikacji ? ( przy złożeniu dokumentów czy przy odebraniu nowych?). Jaki to będzie koszt, jeśli moje auto ma białe tablice zarejestrowane na Poddębice a ja chce mieć rzecz jasna sieradzkie ? I jeszcze jedno: wiem, ze od momentu podpisania umowy mam na tą formalność 30 dni, ale jak są one liczone? To jest mój czas na powiadomienie urzędu i czas jego działania już się nie liczy, czy to czas po którym mam już obowiązek posiadać auto przerejestrowane na siebie? I kwestia OC, zamierzam spisać umowę darowizny polowy auta na dziadka, aby miec jego znizki. Z tym idę do urzędu, ale nie place juz od tego podatku , jako , ze dzialam w ramach rodziny?
Pytam o to wszystko, bo poprzednie auto miałem na ojca i to on wszystkiego pilnował , a ja jak sie okazuje , nie dużo wiem na ten temat z góry dzięki chłopaki za odpowiedzi xd