cze
może to głupie ale dla mnie to poważny problem który hamuje większość moich planów zrobienia czegokolwiek ze samochodem. Wszyscy umieją rozbierać silniki na części pierwsze i coś tam podziałać - więc nie płacą za mechanika a wiedzą że mają zrobione dobrze.
Chciałbym sobie w przyszłym roku kupić jakiś silniczek i go fajnie wyremontować, polakierować itp etc a potem wstawić. Tylko jest problem bo NIE UMIEM Wiem że za odpowiednie pieniądze wszyscy mogą mi to zrobić ale nie o to w tym wszystkim raczej chodzi.
Wiem że może nie nauczę się od razu zmieniać silniki ale chciałbym się nauczyć chociaż je rozbierać na czynniki pierwsze, zrobić remont albo coś. Wtedy połowę roboty przy takim swapie mógłbym już zrobić sam. Nie chcę sytuacji że kupuję silnik i od razu go wstawiam jak było z poprzednim - aczkolwiek działa bez zarzutu:P
Macie jakieś strony czy coś gdzie można się podszkolić? Szkoda że stary silnik sprzedałem bo byłby to idealny trening ale cóż. Nima. Chyba że do nauki jakiś ze szrotu wziąć ? Co radzicie?