co do tego dołu to flaszke zaoszczedze bo mieszkam nie daleko bunkrow takze one beda bezpieczne. he heOpik napisał(a):a tam koszty, dół koparką za flaszkę, naboje kupione w hurcie i poooszlii
Moderator: Moderator
co do tego dołu to flaszke zaoszczedze bo mieszkam nie daleko bunkrow takze one beda bezpieczne. he heOpik napisał(a):a tam koszty, dół koparką za flaszkę, naboje kupione w hurcie i poooszlii
mandaty przedawniaja sie po 3 latach kalendarzowych, zaden komornik z kancelarii komorniczej nie sciga za mandaty, od tego sa panowie zwani poborcami skarbowymi przy urzedzie skarbowym, od mandatow nie narastaja odsetki, moga sciagnac z rachunku bankowego jesli sam im podasz lub ze zwotu podatku od PIT jesli jakis ci sie nalezy, jesli nie zdąza przed uplywem trzech lat od konkretnego mandatu moga cie w pompke cmoknac bo poprostu wygasa taki mandacik, czy innym sa pisemka z wezwaniem do zaplaty kary za parkowanie w strefie platnego parkowania, tutaj sie wygasza po 5 latach i sciagnac moze zwykly komornik, grzywna za wykroczenie( z kodeksu wykroczen- to cos innego niz kodeks drogowy! ) - sad moze zamienic na areszt lub sprobowac wystapic z nakazem zaplaty do komornika zwyklego...tak wiec jesli masz mandat za wykroczenie z kodeksu drogowego , a nie masz zrodla dochodu nic nie sciagną...rafal9119 napisał(a):Siema. Chciał bym sie dowiedziec co moga mi zrobic za nie zapłacone mandaty a mam tego prawie 2 tys. komornik juz przyjezdza i w KRD juz jestem. nie piszcie ze bedzie tak rosło i rosło nie wiadomo ile bo to wiem. Jestem bez robotnym(pracuje ale nie jestem zarejestrowany) i nic nie mam na siebie.czyli napewno nie sciagna tego bo nie ma skad. Może miał ktoś podobna sytuacje to bym prosił ze szczegółami opis.
za mandaty nie rosną zadne odsetki...kazdy normalny mandat za wykroczenie drogowe z dowolnego okresu np 2007go roku przedawni sie z dniem 1 stycznia 2011go itp po przedawnieniu nikt juz za tym nie chodzi...., zadne prace spoleczne za to nie groza, zaden komornik ktory doliczy jakiekolwiek pieniadze, moga sciagnac wylacznie z dochodu o ile sam go ujawnisz w swoim picie ,a panu poborcy bedzie sie chcialo sprawdzic czy dalej tam pracujesz, dotyczy to rowniez pracy opodatkowanej za granica i tu tez o ile zechce sie panu poborcy przylozyc do pracy bo on zadnej działki z tego nie ma... przepisy sa dostepne w necie.....Paweu_mk3 napisał(a):Lepiej zajmij się tym tematem ..i zacznij spłacać. bo odsetki będą rosły.
jesli taka twoja wola to płać w ratach, nie potrzeba rzadnych dopiskow, zachowaj dowod wplaty, powinni sie cieszyc ze wogole cokolwiek dostają .....Adrian1607 napisał(a):a powiedzcie tak sie wtrące czy można płacić w ratach mimo że nie prosiłem o rozłożenie na raty? Czyli np. mam do zaplaty 500 a place sobie raz 50 raz 100 i z jakims dopiskiem czy cos., Czy ta kasa przepadnie i nie bedzie liczona do mandatu?;]
te ich egzekucje maja skutecznosc bliską zera, jesli ktos ma staly dochód i jakies zwroty nadplaconego podatku to skasują z tego zwrotu, poborca podatkowy jak ma maly rewir dla swietego spokoju wetknie wezwanie do US w drzwi a przy wiekszych rewirach wysylaja zwyklym listem wezwanie do stawienia sie w US ,jesli klienta nie ma na czym skasowac to na ogól po kilku probach osobistego spotkania pisza w sprawozdaniu o niesciagalnosci i odpuszczają....,oczywiscie jesli ktos jednoczesnie ma mandaty liczone w kilku tysiacach to ich pracowitosc troche wzrasta.....sciaganie z wynagrodzenia nie jest sprawa prosta, ludzie czesto tyraja na umowach smieciowych, czesto pracodawca sie zmienia itd....K@mil napisał(a):zanim trafi on do egzekucji
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości