Witam Szanownych Forumowiczów,
Przyszedł mi do głowy pomysła zarejestrowania się tutaj na forum i napisania postu z informacją , która –być może dotrze w ten sposób do osoby, do której jest skierowana.
A teraz – o co chodzi: Mieszkam w Krakowie, niedaleko Ronda Mogilskiego, moje okna wychodzą na ul. Brodowicza / Pilotów.
Od kilku miesięcy, praktycznie codziennie (a raczej - conocnie), ok. północy (czasem jest to 23:30, czasem 1 w nocy) budzi mnie (jak sądzę – nie tylko mnie) ryk wydechu przyspieszającego do odcięcia Golfa, prującego z nadświetlną przez całą wspomnianą ulicę aż do Ronda Mogilskiego i z powrotem.
Hałas wydechu jest tak niewyobrażalny, że potrafi przy zamkniętych oknach pobudzić wszystkich domowników.
Motocykle, które też sobie urządzają drag race na tej ulicy nocą, wytwarzają hałas o połowę mniejszy.
Przeprazam z góry, jeśli ktoś uważa, że to nie jest najlepsze miejsce na tego rodzaju posty, ale jest to ostatnia rzecz, jaka przyszła mi do głowy przed zgłoszeniem sprawy na policję.
Jeśli więc ktoś z Was zna kierowcę zielonego Golfa III z szyberdachem (nr. rej. KR 051YT), to bardzo proszę uświadomić mu, że jeden z jego nocnych przejadzów został nagrany i jeśli te nocne rajdy się nie skończą, to zostanie skierowana sprawa na policję. Chcę tego uniknąć, dlatego tutaj piszę.
Pozdrawiam wszystkich