Oles napisał/a:
Najlepiej to przepisać umowe z byłym właścicielem autka
"pod warunkiem, że nie zgłosił jeszcze w WK sprzedaży samchodu"
Dokładnie więc najlepiej zadzwonić do poprzedniego właściciela i powiedzieć mu jaka jest sprawa
Moderator: Moderator
BartheZz_3 napisał(a):K@mil napisał(a):Hmm jak chcesz zarejestrowac tylko na kogos to musisz sprzedac mu auto bo nie mozesz dopisac go teraz do umowy ...
K@mil jesli sprzedawca jest w porzadku to sie mylisz moj przypadek - spisalem umowe na siebie, bo tez nie wiedzialem ze musza byc wszyscy kupujacy podpisani (no ja tez nie mam znizek ) telefon do sprzedajacego (on Zielona Gora ja 100km od niego spisalem nowa umowe (z nowa data), podpisalem, wyslalem mu dwa egzemplarze, podpisal odeslal jeden i koniec
nie trzeba oddaac 50 % wystarczy 1% tak naprawde nikt nei sprawdza tego i mało kogo interesuje czy ty masz 50 czy 99% tego auta auto jako całosc ma 2 włascicieli i to jest ważne w rodzinie możęsz zrobic darowizne nawet całęj fury tylko do jakiejs kwoty jest nieopodatkowane ojciec brat siostra bliska rodzinka czy rodzina w pierwszej liniK@mil napisał(a):i oddac 50%... specjalne druki sa w Urzedzie Komunikacji
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości