mkkay ... czepiać nie .. tylko jak czytam wywody wyssane z palca które wprowadzą w błąd usera to aż śmiać się chce .
Ja nie czytałem , nie oglądałem na YouTUbe ....
a skąd wiem ?
3 lata pracowałem w firmie reklamowej , współpracowaliśmy z aplikatorzy.pl i oklejenie auta to dla mnie temat przed śniadaniem i po śniadaniu ... wiele godzin spędziłem z opalarkami , raklami zmieniając kolory autek po przyciemnienia szyb , folie oneway itd .
a czy ja napisałem ze przy -10 ? tylko poniżej 10 stopni .... niestety klienci nie wybierają pory roku gdy zamawiają nowe wyklejenie witryn sklepowych itd ... także trzeba sobie radzić .
"jakim cudem woda schnie Ci 2-3 dni??? przy dobrze położonej foli nie ma prawa być ani grama wody od razu po położeniu (po fachowemu) foli "
tak mówisz ? to daj do oklejenia auto ( wylewka albo folia transparent ) i po oklejeniu wystaw na mróz .... przecież pod folia nie ma już wody i nie może nic się z nią stać
Dlatego w salonach wygrzewa się folie w ogrzewanych pomieszczeniach żeby usunąc wszelkie drobinki wody które znajdują się miedzy klejem a folią .... nie dostrzegalne dla oka ... jak to sie mówi ... auto musi odstać swoje w pracowni .
[quote="mkkay"]a najważniejsze to to że folie dostępne w sklepach to nie takie folie jakie są stosowane w profesjonalnych warsztatach
[/quote
wiadomo , że folie z allegro to plastik z klejem , także polecam folie 3m .. najlepiej seria FX oraz folie oracal i ich pochodne . Koszt dobrej folii dla klienta w detau to około 30-40zł za 1mb .