Moderator: Moderator
trojeczkaGT napisał(a):wiec musisz najpierw oplacic oc idziesz do ubezpieczalni i mowisz pokazujesz Panu od OC cala umowe ubezpieczenia i daje Ci kwitek co zaplaty oc oplacasz i idziesz znowu na przeglad
chomik napisał(a):Jak fundusz nałoży kare to nie ma opcji jakiejkolwiek negocjacji .... stąd nie wiem jak nagle z 3200 na 600 ... kumpel ciekawe bajki pisze
bioly21 napisał(a):chomik napisał(a):Jak fundusz nałoży kare to nie ma opcji jakiejkolwiek negocjacji .... stąd nie wiem jak nagle z 3200 na 600 ... kumpel ciekawe bajki pisze
widze ze nie masz zadnego znajomego w ubezpieczalni
dziwne ze jak ja zapomnialem sobie przedłużyć ubezpieczenia to pzu tam gdzie mam ubezpieczone wyslalo mi pismo z druczkami do zaplaty a ze wiek mnie trzyma i rozne dodatki to wyslali mi do zaplaty 1600zł z groszem , poszedlem po znajomosciach i z tej kwoty zrobilo sie wiecej jak polowe taniej , w tych czasach bez znajomosci nie pojedziesz daleko
chomik napisał(a):bioly21 napisał(a):chomik napisał(a):Jak fundusz nałoży kare to nie ma opcji jakiejkolwiek negocjacji .... stąd nie wiem jak nagle z 3200 na 600 ... kumpel ciekawe bajki pisze
widze ze nie masz zadnego znajomego w ubezpieczalni
dziwne ze jak ja zapomnialem sobie przedłużyć ubezpieczenia to pzu tam gdzie mam ubezpieczone wyslalo mi pismo z druczkami do zaplaty a ze wiek mnie trzyma i rozne dodatki to wyslali mi do zaplaty 1600zł z groszem , poszedlem po znajomosciach i z tej kwoty zrobilo sie wiecej jak polowe taniej , w tych czasach bez znajomosci nie pojedziesz daleko
żadne znajomosci
poprstu jeżeli nie wypowiesz umowy OC to oni automatycznie ją przedłużają. A co do ceny niższej to znajomy wykonał zwykłą rekalulację według starego ubezpieczenia a nie z danych z automatu ....stad różnica w cenie . Niestety nawet największy BOSS broker nie jest w stanie ominąć systemu i wbić ubezpieczenia z wsteczną data ( jeszcze 5-7 lat temu był pewien myk ... ale w erze systemu IT ... niema sposobu )
bioly21 napisał(a):nie chodzi mi o wbicie wczesniejszej dat tylko o znalezienie odpowiednich przepisów na zniżki , a uwierz mi jest ich cała masa tylko nikt Ci o tym nie powie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości