Koledzy - mam zamiar zamontować nową antenę(płetwa rekina) w miejscu krótkiego bacika na dachu przy tylnej klapie.Jakie czynności muszę wykonać żeby niczego nie uszkodzić?!Nigdy tego nie robiłem więc potrzebna fachowa porada !
musisz z tyłu ten plastik co trzymie podsufitówke wyciągnac lub nagiąć , pózniej podsufitówke również nagiąć i będziesz miał mały dostęp do śrub chyba 8/10 które trzeba wykrecic po tej czynnności odkręcasz ewentualnie tam drut z anteny radiowej i pózniej wyciągasz ori antene , a tą płetwe pewnie montuje się tak samo lub na klej
Ta płetwa(antena) musi być przykręcona bo klejom i przylepcom nie wierzę.Nowa antena ma być szczelna na dachu od opadów atmosferycznych.Czyli ogólnie muszę uwolnić tył podsufitki aby odkręcić starą antenę.?!
Tak , tam jest taki plastik na końcu podsufitówki sciągasz go ale uważaj bo mozesz połamać to i sufit , pózniej odginasz podsufitówkę i pózniej będziesz miał dostęp do tych śrub reszta wyżej opisałem
Nie , ja ostatnio jak montowałem to nie odkrecałem , musisz ja bardzo ostrożnie wygiąć żeby nie połamać a mieć miejsce na klucz zeby odkrecic te sruby , ja tak robiłem i bez problemu potwierdzone info