Moderator: Moderator
gello1 napisał(a):Szpachlówka i docieranie z użyciem zmywacza silikonowego w ostatnim etapie. podsuszanie suszarką i przerwa 3h
u mnie była cieniutka warstewka szpachli bo nie było ubytku blachy.Radekb351 napisał(a):Jeżeli kładziemy grubsza warstwę szpachli (3-5mm) radził bym odczekać ok 6h,
bo może występować efekt padania.
przycierałem na sucho ale jak przytarłem to musiałem zmyć pył i ocenić powierzchnię i jej równość a wiadomo na mokro lepiej widać jak wygląda powierzchnia. A zamiast wody lub benzyny ekstrakcyjnej użyłem ZMYWACZA SILIKONÓW:czarus21 napisał(a):gelo wytłumacz mi 1 rzecz przycierałeś szpachel z silikonem tak jak się matuje na mokro bo nie rozumiem
czarus21 napisał(a):i 5 warstw lakieru na takim małym punkcie to ty nie miałeś tam kantu tylko krawężnik ja pracuje jako lakiernik 5 lat możne i nie dużo ale o nie których twoich metodach słyszę 1 raz
czarus21 napisał(a): jeszcze efekt padania czy siadania szpachli przyczyna suszenia suszarka i nie danie szpachli czasu na całkowite i ze tak powiem naturalne wyschniecie czyli nie tak jak książka pisze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości