Blendy + halogeny

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Blendy + halogeny

Postprzez danupl » 17 sty 2014, o 00:43

Witam.

Panowie mam zamiar kupić blendy tylko tak się zastanawiam czy warto kupić zestaw jak poniżej:

Jedynie jak widzę większośc nie oferuje halogenów a jednak chciałbym je pozostawić w golfie mimo wszystko.

Macie może jakies inne pomysły?
danupl
Czytacz

Blendy + halogeny

Postprzez Gesiu_15 » 17 sty 2014, o 01:00

jak masz halogeny z helli to dobrze ;-) kup sobie Kierunki + Blendy Z Fer są to oryginalne nie podróbka dziadostwo z dep ;-)

Tutaj dodaje zdjęcie jak zestawik wygląda z ori halogenami :ok:
Gesiu_15
Moderator Globalny

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Opik » 17 sty 2014, o 01:02

http://www.mapet-tuning.com/sklep/kieru ... mmlmhl4kf5

mam u siebie ten zestaw więc możesz zobaczyć jak wyglądają
Jak świecą.... powiem tak, zamienników ori halogenów to nie ma co porównywać w ogóle, od ori też świecą lepiej. Generalnie jak byś się uparł to w nocy mógłbyś na samych halogenach jechać bez problemu :D no i szklane są, duży +
Opik
Members

Silnik: 2.0

Postprzez danupl » 17 sty 2014, o 22:11

Powiem szczerze, że druga opcja jest bardziej korzystna z racji posiadania halogenów:).

Opik instalowałeś postojówki w kierunkach (tu są dostepne). Jak to wygląda i czy można rozdzielić główny przewód od każdej postojówki na dodatkowy do kierunków?
danupl
Czytacz

Postprzez Opik » 17 sty 2014, o 22:19

nie bardzo rozumiem o co chodzi? Postojówki już tam są ładnie zabudowane i wyprowadzone są z nich kable o odpowiedniej długości. Ja sprawę rozwiązałem w ten sposób:
Jako że i tak miałem otwory w tylnej klapce głównych lamp to przepuściłem przez nie ori wtyczkę od pozycji. Na końcach przewodów od pozycji w kierunkach zamontowałem konektorki i wcisnąłem je we wspomnianą wcześniej ori wtyczkę. Także nie ma podwójnych pozycji i wszystko zapala się tak jak w oryginale. Nie musisz pamiętać o jakimś dodatkowym włączniku i tym podobnych historiach, i takie rozwiązanie jest moim zdaniem najsensowniejsze. Oczywiście możesz się pobawić i podpiąć je przez włącznik do aku, ale wtedy będziesz skazany na podwójne pozycje, więc trochę bez sensu ;)
Opik
Members

Postprzez danupl » 17 sty 2014, o 22:37

Ja natomiast myślalem o innym pomyśle.
Do postojówek obecnie mam podłączone także do jazdy dziennej a w przyszłym tygodniu będe miał już lampy look mk4, wiec chciałem zrobić sobie dodatkowy przełącznik w środku (tak bardziej dla bajery - bo z misiakami jest u mnie cięzko o wszystko się czepiaja) i zapalać postojówki ala US kiedy będę chciał.

Są gdzieś dostępne w ogóle przekażniki do mocniejszych świateł? Wiem, że którys z chłopaków na forum robił takie na zamówienie
danupl
Czytacz

Postprzez Opik » 17 sty 2014, o 22:40

danupl, może być i z przełącznikiem. Ale to zamiast dodatkowego włącznika pobaw się i zrób sobie przełącznik albo ori pozycja, albo pozycje usa. Bo jedne i drugie na raz wyglądają kiepsko ;)
Opik
Members

Postprzez danupl » 17 sty 2014, o 22:50

Bardziej myślałem, aby kiedy chce zapalać te US pstrykam przełącznik mimo wyłaczonych normalnych:)

A kojarzysz jak ogarnąc te przełączniki (wzmocnienia) do normalnych świateł?
danupl
Czytacz

Postprzez Opik » 18 sty 2014, o 13:16

nie bo nie miałem potrzeby tego robić, ale poszukaj tematu na forum bo nie raz się przewijał
Opik
Members

- - -

Powrót do Nadwozie