błotnik....jak zrobić????

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez -chudy- » 19 sty 2009, o 14:41

mam pytanko odnośnie blotnika do golfa...chodzi o to ze mam drugi błotnik tylko w innym kolorze...i nie wiem czy przemalować cały(jest problem z dobraniem koloru) czy tez może wyciąc element który potrzebuje,wspawać go i pomalować???czy możecie mi doradzić???poniżej załączam fotki....
Obrazek Obrazek
-chudy-
Badacz tematu

Postprzez Aro » 19 sty 2009, o 16:19

Pewnie że można ładnie przygotować i dospawać odcięty fragment ale pytanie po co ? Skoro masz dobry błotnik drugi to pomaluj go i będziesz mieć spokój , potem strach jest co sie będzie działo ze spwami tak blisko ziemi w zime ?? A problem z doborem lakieru to chyba jakaś bajka , widze że masz podobny jak ja w starym golfie i nie było najmniejszego problemu jak malowałem atrape i tylny błotnik.
Aro
VIP

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez -chudy- » 19 sty 2009, o 16:25

no w sumie to masz racje..ta opcja z dospawaniem to oszczędność..bo nie mam az tyle kasy zeby to pomalować a błotnik to ja kupiłem za 20 zł w peomocji bo kupowałem hokeja ori szerokiego... :mrgreen:

[ Dodano: 2009-01-19, 15:30 ]
acha i jest jeszcze jeden problem...ten błotnik jest na okrągły kierunek a mój nie.. :kwasny:
-chudy-
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 19 sty 2009, o 16:44

-chudy- napisał(a):acha i jest jeszcze jeden problem...ten błotnik jest na okrągły kierunek a mój nie

hmm to bedziesz mial dwa inne kierunki hehe pelno takich golfow na allegro z innymi kierunkami :)

-chudy- napisał(a):(jest problem z dobraniem koloru)

Co do koloru to hmm a bagazniku masz wlepe spisujesz symbol lakieru, idziesz do lakiernika on powinien dobrac kolor po symboluu... :wstyd:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Aro » 19 sty 2009, o 16:47

-chudy- napisał(a):acha i jest jeszcze jeden problem...ten błotnik jest na okrągły kierunek a mój nie..

no to problem stylistyczny a nie funkcjonalny .. może z czasem dorobisz się błotnika drugiego z owalnym kierunkiem hehe :D Nie no naprawde nie polecałbym spawania kawałków w takim miejscu , latem będzie spoko , ale zimą jak pojeździsz i dostanie np. solą to może być kiepsko , chyba że ocynkujesz fragment :D

Chyba że kupisz : http://allegro.pl/item516554324_golf_ii ... _nowy.html
Aro
VIP

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez prezesik » 20 sty 2009, o 00:21

Oj lakieru wg numeru nie dobierzesz, należy wziąć poprawkę na wiek auta i wyblaknięcie lakieru. Najlepiej wziąć klapkę od wlewu paliwa zanieść do lakiernika niech odbiera, po za tym lakiernik sam będzie wołał klapkę. Ja u siebie robiąc zaprawki dobrałem lakier u lakiernika zostawiając mu klapkę wlewu paliwa, dobrał mi idealny kolor w spray 2 x 400 ml i 200 ml w puszce na cały błotnik, bo nie opłaciło się go robić, kupiłem nowy zamiennik i super pasuje.
prezesik
Members

Postprzez -chudy- » 20 sty 2009, o 16:30

no w sumie co do lakieru to mam wujka co ma sklep motoryzacyjny i mieszalnie lakierów...a tak szczerze to zescie mi teraz namieszali w głowie :-? ...juz sam nie wiem co zrobic...

[ Dodano: 2009-01-20, 15:41 ]
a tak pozatym to nie wiem jak wyglada ten blotnik od wewnatrz musze sciagnac nadkole i zobaczyc bo moze byc tak ze jest jeszcze gorzej..w sobote bede walczyc...dzieki za porady... :super:
-chudy-
Badacz tematu

Postprzez ksenonn » 20 sty 2009, o 18:50

zawsze mozna do zdrowego blotnika przespawac ze starego miejsce na kierunkowskaz

wyciac kwadrat 5x5cm i wspawac w nowy :)
ksenonn
Czytacz

Postprzez robercik » 20 sty 2009, o 20:41

nie rob kichy,nowy blotnik do tego modelu w sklepie kosztuje 70zl,dokup 2 setki lakieru bazy ze3 setki bezbarwnego i maluj bracie,zrobisz glupote bedziesz spawal kawalki a pozniej w tym miejscu wylizie ci rdza i zezre twoja prace i nerwy,
robercik
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nadwozie