Podobno przy 70 km/h zaczyna się pompować i wydawać dźwięki kalecząc lakier na masce??? Pytam bo chcę kupić a nie wiem czy to nie uciążliwe...słyszałem bowiem o objawach w/w
Pozdro dzięki
Moderator: Moderator
swatu napisał(a):w zaleznosci od kogo kupisz ,kazda BRA posiada od wewnetrznej strony pasek sciagajacy ,który po naciagnieciu bry na maske porządnie sciagasz,co zapewnia dobre doleganie do maski.
jesli chodzi o te dziwne odgłosy to owszem od czasu do czasu zdarzaja sie ale to niczemu nie szkodzi poprostu delikatnie bra sie unosi od maski ,ale to tak jak mówie słuzy do tego ten pas sciagajacy.
dobrym sposobem jest jeszcze podszycie od spodu materiału przypominajcego polar,zabezpieczy to lakier na masce ,przeciw np:kurzowi,ziarenkom piasku,które jakby nie było moga porysowac nam lakier.
chba to wszystko co powinienes wiedziec na ten temat.
Używanie BRA:
1. Bardzo ważne , po deszczu lub innym zamoknięciu, gdy woda dostanie się pod bra, należy
ją zdjąć z maski i wysuszyć. Sama bra wytrzymała jest na wodę, jednak gdy pozostawimy
wodę pod bra na masce i np. zostawimy na słońcu może to spowodować odparzenie lakieru.
Woda + Słońce = ryzyko odparzenia lakieru
2. Przy zakładaniu bra na maskę należy uważać na ostrych rogach maski by nie rozciąć
materiału z którego wykonana jest bra. Bra jest ciasno uszyta by dobrze przylegała do maski
więc najlepiej jest ją naciągać na maskę po trochę z każdej strony.
3. Pas ściągający służy do regulacji naciągnięcia bra, jeśli podczas szybkiej jazdy bra „unosi
się” należy mocniej ściągnąć pasem bra.
4. Nie zaleca się zostawiania bra na masce podczas bardzo dużych mrozów zimą, gdy? może
zdarzyć się przypadek przymarznięcia bra do maski!
Konserwacja BRA:
1. Czyścić tylko wilgotną szmatką!!
2. Można używać środków do pielęgnacji skóry.
3. Nie prać!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości