Brak wężyków w słupkach od szyberdachu

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez dareckizx » 27 maja 2013, o 16:33

witam , mam problem z golfem 1.6 3D, ostatnie deszczowe dni spowodowały że w aucie u kierowcy stoi woda, znalazłem miejsce skąd tam się dostaje, woda która spływa z szyberdachu słupkiem przednim prawym leje się słupkiem i zalewa mi wszystko co spotka na swojej drodze. Nie mam tam rurki która powinna odprowadzać tą wodę. Proszę kogoś kto już to przerabiał o opisanie zabiegu demontarzu słupka lewego i napisanie co będzie mi potrzebne czyli np. jakas rureczka gumowa, oraz po kolei jak to zrobić żeby nic nie zepsuć. ;-)
dareckizx
Berbeć

Postprzez thomasg » 27 maja 2013, o 18:15

Ściagnij podsufitkę , być może masz wężyk tylko ze wymsknął się i na górze i na dole choć obstawiałbym tylko na dole a poprostu go nie znalazłeś . Jesli rzeczywiście go nie masz co świadczyłoby o jakiejś dziwnej rzeżbie to po ściągnięciu podsufitki będziesz miał wszystko jak na dłoni , średnicę wężyka też dobierzesz według kroćców szybra . Tak to mniej wiecej bedzie wyglądać z dołu bez podsufitki

http://www.google.pl/imgres?client=fire ... =180&ty=92

tak wygląda zewnętrzna część odpływu ( cosik nad czerwoną strzałką )
http://www.google.pl/imgres?client=fire ... =81&ty=102
masz ją wogóle ?
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez dareckizx » 27 maja 2013, o 19:30

mam ten kawałek rureczki wychodzący do drzwi jednak kończy się on po kilku cm w środku, odkręciłem plastiki pod kierownicą i zobaczyłem od dołu że w słupku nie ma żadnej rurki. Nie mogę zdjąć tylko jednego słupka żeby nie ruszać podsufitki ? Nie chce żeby później wisiała czy coś podobnego. Nie mam pojęcia jak do tego się zabrać bo to chyba jest na zatrzaski.
dareckizx
Berbeć

Postprzez thomasg » 29 maja 2013, o 22:19

Żeby ściągnąć podsufitkę to musisz ściagnąć słupki, wszystkie . Sama podsufitka jest przykręcona krawędziami pod rączkami i daszkami a środkiem trzyma ją lekko lampka i uszczelka szybra . Ściągnij jeden i zobacz co widać , jak nie będzie rurki co byłoby dziwne to i tak do jej załozenia sufit out . Wydaje mi się ze powinna być jednak w słupku, tam od dołu mało co widac można ją jedynie wymacać :-P
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez Gofer » 30 maja 2013, o 09:04

thomasg napisał(a):Żeby ściągnąć podsufitkę to musisz ściagnąć słupki, wszystkie

Masz tu małą fotoporadę demontażu w egzotycznym języku :-)
Na paru fotkach widać jak są podpięte węże do szybra.

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=49776
Gofer
Gaduła

- - -

Powrót do Nadwozie