Cieknący Golf

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Cieknący Golf

Postprzez Grzesiek75 » 29 sie 2011, o 20:04

Mam problem z moim przeciekającym mk3 (kiedyś po kolizji). Miejsce skraplania wody pokazane na foto. Ja sprawdziłem i uszczelniłem podszybie (całe korytko tam gdzie wycieraczki- przelotki linek, obudowa filtra kabinowego na silikonie), szyba przednia pewna nie cieknie tak samo jak szyberdach i odwodnienia z drzwi. Wyciek ewidentnie w kabinie, strona kierowcy na połączeniu ściany grodziowej z bokiem. Woda skrapla się jak strumień skierowany jest w okolice zawiasu maski-końcówki błotnika, wyciek nie następuje od razu, efekt jakby woda się gdzieś zbierała i po przekroczeniu jakiegoś poziomu skapywała do wnętrza. Od dołu, po ściągnięciu nadkola zakonserwowałem cały słupek A bez rezultatu.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 2011-08-31, 19:47 ]
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Przeciek zlokalizowany. Okazało się, że wypadkowa przeszłość auta i niefachowa naprawa dały nieźle popalić. Winowajcą okazała się popękana masa uszczelniająca łączenia zawiasów maski do nadwozia. Po zeskrobaniu widać dokładnie ową dziurę. Jutro zaklejam to: no właśnie czym??? Silikon, klej do szyb, czy może polecacie coś innego waszym zdanie lepszego?!
Grzesiek75
Berbeć

Cieknący Golf

Postprzez komar » 1 wrz 2011, o 14:57

weź szpachle z włóknem szklanym i po problemie ;) ja miałem podobną dziurke z tyłu pod lampą, nie wiedziałem dlaczego mam mokro w bagażniku, zachlapałem szpachlą z włóknem szklanym, później wyrównałem zwykłą, podkład i suchutko ;) nic nie widać lampa wszystko idealnie zasłoniła i jest gitara :) polecam Ci takie rozwiązanie bo woda to cwana bestia i zawsze znajdzie droge ;) a silikon to rozwiązanie na chwile
komar
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie