Co to takiego?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Co to takiego?

Postprzez czarnushek » 15 gru 2008, o 22:47

Witam... moim problemem jest to że... gdy ostatnio ruszyłem z pod świateł zacząłem słyszeć dziwny dzwięk "tarcia" albo ciągniecia czegoś za sobą... jakby plasitkową butelkę.. zatrzymałem się by sprawdzić co to takiego.. i przy kole od strony siedzenia pasażera (niewiem czy przy kole.. bardziej pod paskiem klinowym) wisiało mi takie o coś...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...co to takiego? (Zdjęcia powyżej) jak to założyć spowrotem? i po co to jest? =( Pozdrawiam! i liczę na odpowiedzi :)
Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.

<B>Mój były Golfik ...</B> :)
http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... .htm#40786
czarnushek
Czytacz

Co to takiego?

Postprzez marcinkoz2910 » 16 gru 2008, o 00:01

czarnushek, stary jest to dolna osłona paska klinowego od alternatora, pompy i jak masz to sprężarki od klimy ja mam takie same, ten dziubek plastikowy wchodzi w tą dziurę co zaznaczyłem na foto czerwoną kropką a ogólnie powinno to być zamontowane tam gdzie zaznaczyłem przykręca się to na dwóch wkrętach :ok:

Obrazek
marcinkoz2910
Members

Postprzez czarnushek » 16 gru 2008, o 00:15

A dam rade to założyć na kanale, i czy ogólnie dam bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach... :) i skąd wziąśc te wkręty (a raczej jakie to czy coś bo się nie znam) :) i dziękuję za odp! :) jesteś wielki :)
Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.

czarnushek
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 16 gru 2008, o 00:47

czarnushek napisał(a):A dam rade to założyć na kanale,
oczywiście że dasz rade :) ja to przykręcałem tak podniosłem auto na lewarku, odkręciłem koło i przykręciłem,

Więc tak w oryginale z tej "beli" w którą się to wkręca (chyba się to podłużnica nazywa :hyhy: ) wychodzą takie 1cm pręciki z gwintem i ten plastik sie mocuje za pomocą takich plastikowych nakrętek ale u mnie to szlak trafiło (zjadła to rdza), i tam miałem otwory i przykręciłem to na wkrętach zresztą sam zobaczysz co i ja ;)

A z kanału to masz full wypas :D ja też mam ale nie chciało się mi go wtedy otwierac :mrgreen:
marcinkoz2910
Members

Postprzez czarnushek » 16 gru 2008, o 01:41

Aha no to raczej jutro na kanał i heja :D powiem co i jak :) ale to jak już tam zajrzę pod autko :)

Edit: Byłem dziś na ul. Rakowej we Wrocławiu u takiego starszego miłego pana elektromechanika i założył mi osłonę ładnie przymocował na wkręty :) i jest gicio :) 20 zł i po krzyku ;) POZDRAWIAM!

czarnushek
Czytacz

Postprzez sebinho » 1 sty 2009, o 22:42

możesz zrobić jak kolega i przewrócić autko na bok ^^
sebinho
Badacz tematu

Postprzez czarnushek » 6 sty 2009, o 14:04

Dziękuję postoję ;) chce mieć bok cały :D a zrobiłbym to pewnie trochę nieumiejętnie :P ale już założone zresztą to po co ;)

czarnushek
Czytacz

Postprzez Dam88 » 21 maja 2009, o 16:38

u mnie to samo sie dzis stało.... tylko ze u mnei te metalowe prety cale sa.... nakrecic na nie jakas nakretke czy cos? :)
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez marcinkoz2910 » 21 maja 2009, o 16:58

Dam88, w oryginale są takie plastikowe nakrętki co tam się wkręca / wpina i tyle ale mozna z tym zrobić co się chce i jakie się chce nakrętki byle by trzymało
marcinkoz2910
Members

Postprzez Dam88 » 21 maja 2009, o 17:01

W ASO je dostane? Marcin ty masz ten caly fajny programik z katalogiem czesci.. sprawdzisz?
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez marcinkoz2910 » 21 maja 2009, o 17:20

Dam88 napisał(a):W ASO je dostane?
dostaniesz na pewno

Ja na chwile obecną jestem bez tych programów bo pracuje na innym komputerze a ten właściwi do serwisu poszedł :cry: RAM szlak trafił :dontgetit:
marcinkoz2910
Members

Postprzez pablomed » 21 maja 2009, o 17:33

sa w każdym sklepie blaszki takie spręzynujące do tego. Wyrób firmy Romix której katalog ze zdjęciami wisi w każdym sklepie moto prawie.
Polecam "na szybkiego" użycie nakrętki od butelki plastykowej np Pepsi. Mały otworek w środku, nakręcić na wystający pręcik i trzyma. I można tak zostawić, bo trzyma całe lata (przynajmniej u mnie). A miało trzymać tylko póki blaszki kupię
pablomed
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie