Co z tym zrobić

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Co z tym zrobić

Postprzez KRZSlU » 28 cze 2010, o 17:43

Witam Witam mam taki mały problemik otóż posiadam golfa 3 variant gt 1,8 b/g. Zauważyłem że rudy zaczął się dobierać do progów także muszę ściągnąć te całe plastiki, tylko nie wiem czy po wymianie progów na nowe będzie możliwość założenia tego z powrotem. Same te cienkie listwy kosztują około 120 zł na stronę jeszcze nawet nie wiadomo czy to się spasuje. Znowy bez listew progowych będzie głupio wyglądał bo na nadkolach także mam te plastikowe półksiężyce. Czy nie lepiej kupić inne listwy progowe od wersji 5 drzwiowej hatchback pasowały by do varianta i zamontować w zamian za seryjne co byście polecili Obrazek
KRZSlU
Czytacz

Co z tym zrobić

Postprzez swatu » 28 cze 2010, o 20:21

proponowal bym zerwac wszystko i nie zakładac .Bo zapewne na blotnikach po sciagnieciu plastików tez bedziesz miał ruda.A to ze na nowe progi spowrotem je przykleisz to i tak nie ochronia ich przed rdza wlasnie pod tymi plastikami czest ruda wylazi.
Także przemysl czy napewno chesz ponownie zakladac te listwy.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kluz4 » 28 cze 2010, o 20:46

Też odradzam zakładanie plastików tym bardziej że zamienniki progów mogą długo nie wytrzymać gromadzącego tam się brudu i błota nie są one robione z najwyższej jakości materiałów :lol:. Wiem fajnie wyglądają dopóki nic się pod nimi nie dzieje
kluz4
Badacz tematu

Postprzez KRZSlU » 28 cze 2010, o 20:55

no tak ale jak nic nie założę to z tymi półksiężycami będzie brzydko wyglądał chyba że zamiast ładować kasę na progi plastikowe po ściągnięciu całości dołożę kasę wyremontuje se nadkola
KRZSlU
Czytacz

Postprzez kluz4 » 28 cze 2010, o 21:34

Możesz, możesz ruda jest bezlitosna :cry:
kluz4
Badacz tematu

Postprzez swatu » 29 cze 2010, o 11:02

KRZSlU napisał(a):chyba że zamiast ładować kasę na progi plastikowe po ściągnięciu całości dołożę kasę wyremontuje se nadkola
i ja tak na twoim miejscy bym zrobił ,szkoda ladowac kase w blacharke i przyklejac plastiki jak po roku lub dwóch ruda i tak wyjdzie.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Nadwozie