Witam ja wziełem sie za odnowienie zderzaków a dokładniej ich czarnej części. Do odtłuszczenia zdesi użyłem rozpuszczalnika Nitro a do malowania środek Struktóra do zderzaków, po szybkim maskowaniu pomalowałem dwu krotnie.
Auto przed: (sorki za jakość foto ale zdjęcia robione telefonem)
1.jpg (83.49 KiB) Przeglądane 408 razy
w trakcie prac:
2.jpg (59.23 KiB) Przeglądane 408 razy
3.jpg (56.11 KiB) Przeglądane 408 razy
4.jpg (68.57 KiB) Przeglądane 408 razy
5.jpg (66.67 KiB) Przeglądane 408 razy
6.jpg (65.9 KiB) Przeglądane 408 razy
7.jpg (69.89 KiB) Przeglądane 408 razy
<
9.jpg (69.89 KiB) Przeglądane 406 razy
A ten środek do malowania zderzaków
10.jpg (82.82 KiB) Przeglądane 406 razy
A tak wyglądają zderzaki po skończonej pracy:
11.jpg (66.67 KiB) Przeglądane 406 razy
Myślę że całkiem ładnie wyszło, niby nic a cieszy, efekt jest trwały. Od malowania mineły dwa miesiące i jest git
ja w poniedziałek zakupiłem i zastosowałem "czernidło do zderzaków" firmy AC Cosmetics, 5 zł w sklepie motoryzacyjnym i muszę przyznać, że mamu czwartek, wczoraj sporo deszcze, a zderzak czarny
Takie czernidło jest fajne, ale również jest inny sposób
Wystarczy zakupić silikon w sprayu bądź w płynie (w płynie lepszy, a silicon typowy do konserwacji gum, uszczelek itp), na szmatkę i zrobić kilka kilometrów na zderzakach. Ja u siebie tak robię, i zostaje na długo. Tylko trzeba uważać na 2 rzeczy:
lakier - zostają smugi i ciężko doczyścić
dobrze wypolerować na sucho - bo inaczej będzie siadał kurz i piach.
Hmmm DOT 4 próbowałem ale efekty nie zwaliły mnei z nóg na długo przez parę godzinek oczywiście zderzak jak nowy ale po nocy na drugi dzień już blednie w niektórych miejscach już robi się matowy nie mówiąc już o deszczu wszystko schodzi także uważam że takei preparaty są dobre ale jak jest pogoda A co dkeljenia to mi się nic nie przyklejało przemyłem sobie nawet tym w środku listwy nawet schowek bo zmatowiał i w środku rzeczywiście do dziś się świeci
Jezeli wam wybielają zderzaki po czernidle. Jescze najlepszym sposobem jest jechać do sklepu lakierniczego ew. nor auto i kupic lakier do zderzakow czarny matowy i bedzie git.
Skoro ktoś już zagaił na temat lakierowania pod kolor... to czy ktoś z was robił to własnoręcznie? Ja mam zderzaki 50/50 w kolorze auta i zastanawiam się czy nie polakierować w całości ( kolor bordo ).