Czy można dostać oryginalny lakier firmy Volkswagen?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez duzy_przemo » 24 sty 2010, o 16:42

adrian5, Obawiam się że jeśli nawet zdobędziesz taki lakier z fabryki to jest mało prawdopodobne byś był nim w stanie polakierować swoje auto. Lakier używany do polakierowania auta w fabryce to zupełnie inny produkt niż ten używany napraw.
Lakier w fabryce przeważnie nakładany jest elektrostatycznie, ten produkt ma specjalnie dobrane parametry by mógł być nakładany przez fabryczne urządzenia natryskowe. Np. do poprawek używane są już lakiery konwencjonalne.

Wszystkie serwisy Aso mają podpisaną umowę z danym producentem lakierów, i przeważnie w kwestii serwisu pozostaje wybór producenta. Oczywiście każdy producent aut określa daną grupę koncernów lakierniczych, które mają tzw dopuszczenia do lakierowania naprawczego danej marki. W przypadku VW jest to sikkens, Standox, RM.
Polerowanie lakieru, akcesoria polerskie - Szczecin i okolice kontakt PW

Mój Mk3
moj-golf/mk3-duzy-przemo-t9718.html

No one expected the Spanish inquisition Monty Python and the Holy Grail
duzy_przemo
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 27 sty 2010, o 19:31

etka przewiduje takie naprawy jak lakierowanie widocznie masz za słabą wersję etki

Koszt lakieru biorą np. do wystawieniu rachunku, nie wiem jak z zakupem farby

Cena jaką tam widzę ma dużą rozbieżność od 1000 do 6000 ale nie wiem czy zł czy EURO
marcinkoz2910
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie