Czym pozbyć się farby ze zderzaków.

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez matuszgt » 23 lut 2010, o 21:18

Tak jak w temacie chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może usuwał farbę ze zderzaków. Jak kupiłem swojego golfa, to miał pomalowane zderzaki cale na czarno z tych szarych fabrycznych od gt, a ja chciałbym przywrócić im dawny wygląd. Wszystkie pomysły mile widziane.
Z góry dzięki.
matuszgt
Czytacz

Postprzez swatu » 23 lut 2010, o 21:21

opalanie odradzam.polecam srodek SKANSOL - dziala bardzo szybko i nie niszczy plastiku. Na koniec przemyj zderzak beznzyna zeby zmyc resztki farby.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez matuszgt » 23 lut 2010, o 22:14

Dzięki spróbuje tym scansolem i powiem czy podziałało .
matuszgt
Czytacz

Postprzez Marsal » 12 kwi 2011, o 18:03

Chciałbym pozbyć się lakieru z listwy bocznej, jest pomalowana i ma brzydkie zacieki. Czy preparat Scansol poradzi sobie? Czy nie roztopi plastiku? Wydaje mi się, że listwy w Mk3 robili z tworzywa PP.
Marsal
Czytacz

Postprzez matuszgt » 12 kwi 2011, o 21:57

Kolego ja skansolem usuwałem ze zderzaków farbę i nie popaliło ale efekt nie był zadowalający sam wiesz, że listwy jak i zderzaki mają tą strykturę i resztki farby pozostają w niej. Ja robiłem tak skansol zdzieranie tego co się dało, później drobny papier ścierny, odtłuszczenie i czarny spray do plastików efekt był naprawdę fajny zbliżony do oryginalnego. Potrzeba w prawdzie przy tym trochę czasu i cierpliwości jak zawsze heheh. Powodzenia .
matuszgt
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie