witam.chciałem się zapytać w jaki sposób mogę w prosty i szybki sposób odkręcić przedni zderzak.odkręciłem śruby które znajdują się pod atrapą ale nadal się trzyma i to dość solidnie.nie chce go po prostu uszkodzić.proszę o pomoc
Witam
proszę o pomoc...
jakiś czas temu miałem małe spotkanie z tylnik zderzakiem innego samochodu w efekcie lekko przedni zderzak sie odgiął i delikatna luka powstała.
Na wiosnę będę zderzak demontował bo prawdopodobnie albo zaczepy sie uszkodziły albo przesunęły.
Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jakie mam ewentualnie kupić zaczepy/mocowanie do przedniego zderzaka?
W zderzakach nie ma żadnych zaczepów. Przykręca sie go śrubami do przedniej belki, a po bokach jest w takich jakby szynach (ślizgi bodajże sie to nazywa), które są razem ze zderzakiem. Jesli ci odłazi to pewnie skrzywiona belka albo śruba któraś puściła
na rondzie gość alfa 156 wymusił mi wjazd i nie wyhamowałem w pełni. Jego lewy tylni zderzak spotkał sie ze środkiem mojego. On nie miał nawet ryski a ja wygiętą lekko tablice rejestr. Jak ją tylko wyprostowałem to okazuje sie ze odstaje około 0.5-0.8mm od zderzaka, bo w tym miejscu jest delikatne wgięcie, a cały zderzak opadł o niecały 1cm. Zaraz zejde i zorbie foty
jak na moje to on nie tyle poszedł w dół na mocowaniach, co rozszedł się na boki po uderzeniu w środek. Bez zdjęcia się nie obejdzie tak czy tak, na szczęście to nie jest wielka filozofia. Zdejmij, podgrzej suszarką albo opalarką (delikatnie!) i spróbuj na ciepło przywrócić do poprzedniego kształtu, powinno się udać