Dobry zamiennik hokeja od GTI

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez PrzemkoXVI » 18 wrz 2011, o 13:23

Noszę się z zamiarem zmiany swojej dokładki na hokej od GTI. W związku z tym kieruję do was dwa pytania:
- czy wszystkie zaczepki będą pasowały?
- czy znacie jakieś zamienniki dobrych firm hokei od wersji GTI ?

Pozdrawiam ciepło.
PrzemkoXVI
Members

Postprzez czaro » 18 wrz 2011, o 13:35

MaziXVI napisał(a):- czy wszystkie zaczepki będą pasowały?

No ja problemów z tym nie miałem.
MaziXVI napisał(a):- czy znacie jakieś zamienniki dobrych firm hokei od wersji GTI ?

Miałem RETOVa. Według mnie dobry jest bo jest elastyczny, nie tak jak ori ale nie jest też taki jak te zwykłe z ABS za 40 zł.
A jak nie to kup ori. Sam już miałem zamówiony ale sprzedałem golfa.
Pisz do kolegi Critters bo od niego miałem brać, więc jak nie sprzedał to może Ty będziesz nowym właścicielem.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Lobus » 18 wrz 2011, o 16:01

RETOV niby dobry ale raz uderzyłem o glebę i pęknięcie małe się zrobiło a potem drugie uderzenie i już leży w strzępach... do gleby jedynie ori szeroka...
Lobus
Ekspert

Postprzez killah » 19 wrz 2011, o 00:53

Lobus napisał(a):RETOV niby dobry ale raz uderzyłem o glebę i pęknięcie małe się zrobiło a potem drugie uderzenie i już leży w strzępach... do gleby jedynie ori szeroka...

bez przesady.

abs+pp od mapeta i już cały rok nim nawalam o ziemię a jakoś nie widać tego po nim. Jak ja go nie połamałem to autor tematu będzie miał do na wieczność jeśli nie będzie jeździł z nim w zimę.
killah

Postprzez czaro » 19 wrz 2011, o 05:02

Lobus napisał(a):RETOV niby dobry ale raz uderzyłem o glebę i pęknięcie małe się zrobiło a potem drugie uderzenie i już leży w strzępach...

No ja również uważam, że to przesada. Potwierdzą uczestniczy ostatniego spotu w skarżysku, którzy widzieli że wjeżdżając na ośrodek rejów ryłem hokejem o ziemie i nie pękł. A zabrudzony był ze dwa cm więc uginać się musiał.
czaro
Members

Postprzez PiJey88 » 19 wrz 2011, o 08:18

ja miałem już chyba wszystkie modele, żaden zamienni nie wytrzyma więcej niż 1 rok, szczególnie zimy
killah napisał(a):abs+pp od mapeta i już cały rok nim nawalam o ziemię a jakoś nie widać tego po nim

to słabo nawalasz lub masz tylko wrażenie ze nawalasz, w zimę się rozpadnie jak wszystkie, albo przy dużej prędkości przywal o coś wystającego, albo cofaj na nierównym terenie i niech się podwinie, nie ma szans by ocalał
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA

Postprzez killah » 19 wrz 2011, o 14:07

PiJey88 napisał(a):ja miałem już chyba wszystkie modele, żaden zamienni nie wytrzyma więcej niż 1 rok, szczególnie zimy
killah napisał(a):abs+pp od mapeta i już cały rok nim nawalam o ziemię a jakoś nie widać tego po nim

to słabo nawalasz lub masz tylko wrażenie ze nawalasz, w zimę się rozpadnie jak wszystkie, albo przy dużej prędkości przywal o coś wystającego, albo cofaj na nierównym terenie i niech się podwinie, nie ma szans by ocalał

jak cofałem z podjazdu na stacji diagnostycznej to hokej o coś zawadził i zamiast się rozlecieć to wyrwał zatrzaski z prawej strony zderzaka na których się trzymał więc nie mów że nie są mocne. A nie będę się teraz przecież licytował kto ile wali zderzakiem. Swoje wiem.
killah

Postprzez PrzemkoXVI » 19 wrz 2011, o 14:33

W mojej MK3 nie planuję robić gleby. Chcę, żeby zostało jak najwięcej z oryginału, jednak mimo wszystko chciałbym uzyskać efekt delikatnie obniżonego samochodu. Czy gdybym kupił tego zamiennika firmy Retov mógłbym być spokojny, że przetrzyma minimum sezon zimowy?
PrzemkoXVI
Members

Postprzez killah » 19 wrz 2011, o 14:46

MaziXVI napisał(a):W mojej MK3 nie planuję robić gleby. Chcę, żeby zostało jak najwięcej z oryginału, jednak mimo wszystko chciałbym uzyskać efekt delikatnie obniżonego samochodu. Czy gdybym kupił tego zamiennika firmy Retov mógłbym być spokojny, że przetrzyma minimum sezon zimowy?

w zimę tylko ori. mi poszedł przy lekkim mrozie i lekkiej przycierce pp+cm
killah

Postprzez czaro » 19 wrz 2011, o 16:38

Dokładnie tak jak pisze killah. Mi na mrozie jak "przywaliłem" w zlodowaciałą skarpę pękł z jednej strony. Albo na zimę wąski ori a na sezon letni retov.
czaro
Members

Postprzez Lobus » 19 wrz 2011, o 19:13

Wyraźnie napisałem, że uderzyłem a nie przytarłem... Przytrzeć też przytarłem i tylko głębokie rysy zostały ale jak już uderzyłem to pękł, każdy zamiennik jest inny, jeden lepszy a inny gorszy ale to zawsze zamiennik.. Miałem zamiennik więc pisze.
Lobus
Ekspert

Postprzez PiJey88 » 19 wrz 2011, o 20:31

moim zadaniem nie ma się co szczypać na te parę złotych i kupić za te 150 zł używany ori hokej niż kilka nowych po 60 zł
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie