Duży problem z drzwiami!

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Duży problem z drzwiami!

Postprzez piotrek0905 » 11 lip 2010, o 11:13

Witam! Wczoraj jakiś pajac skasował mi prawy bok samochodu, a konkretnie drzwi :-x Oczywiście winnego brak. Moje pytanie jest następujące: Czy warto naprawiać te drzwi (jeśli tak to ile by to kosztowało), czy może lepiej kupić nowe? Obrazek Obrazek
piotrek0905
Berbeć

Duży problem z drzwiami!

Postprzez Snejk18 » 11 lip 2010, o 11:28

Pojeździj po lakiernikach w twojej okolicy i popytaj się, ile by, za zrobienie czegoś takiego, chcieli.
Poza tym nawet jak kupisz drugie drzwi, to i tak będziesz je musiał pomalować, bo nawet, teoretycznie, ten sam kolor najprawdopodobniej będzie się trochę odróżniał.
Bardzo Ciężko jest trafić używane drzwi które będą miały identyczny odcień.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez piotrek0905 » 11 lip 2010, o 12:33

No w sumie masz rację, tylko że te drzwi trzeba będzie też wyklepać i pewnie wyszpachlować, bo są na nich spore wgniecenia których nie widać na zdjęciach, więc ciekawe czy nie będzie taniej kupić drzwi i je pomalować.
piotrek0905
Berbeć

Postprzez killah » 11 lip 2010, o 17:06

nowe drzwi bez 2 zdań

lepsze nowe pomalowane niż szpachlowane i malowane
killah

Postprzez Snejk18 » 11 lip 2010, o 17:56

Tak jak napisałem wyżej. Zorientuj się ile wyniesie Cię naprawa i malowanie tych, a ile kupno i malowanie drugich drzwi.
Zobaczysz która opcja jest tańsza i tyle.
Przy niewielkiej różnicy, rzeczywiście warto kupić i pomalować drugie drzwi, ale jeżeli to będzie jakaś duża różnica, wydaje mi się, że lepiej jest poszpachlować stare i mieć problem z głowy.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez killah » 11 lip 2010, o 18:27

Snejk18 napisał(a):Tak jak napisałem wyżej. Zorientuj się ile wyniesie Cię naprawa i malowanie tych, a ile kupno i malowanie drugich drzwi.
Zobaczysz która opcja jest tańsza i tyle.
Przy niewielkiej różnicy, rzeczywiście warto kupić i pomalować drugie drzwi, ale jeżeli to będzie jakaś duża różnica, wydaje mi się, że lepiej jest poszpachlować stare i mieć problem z głowy.

no ale i tak będą całe do malowania

+ że to są drzwi a jak wiemy czasem drzwiami można coś walnąć a wtedy szpachel chrup
killah

Postprzez kluz4 » 11 lip 2010, o 19:24

Nowe drzwi i malunek ceny różne, nie szpachluj. Popytaj po lakiernikach, te już Ci nie posłużą. Ja tak zrobiłem z błotnikiem i jestem zadowolony. Pozdro.
kluz4
Badacz tematu

Postprzez bart_GT » 13 lip 2010, o 16:53

drzwi sie nie powinno szpachlowac bo drzwiami, trzaskasz itp, drzwi pracuja przez co szpachel bedzie pekac po jakims czasie :idea: rozejrzyj sie za uzywkami i malnij pod kolor ;-)
Mój golfik ===> moj-golf/golf-by-bart-gt-t18305.html

Zapraszam :)
bart_GT
Members

Postprzez Smolak » 15 lip 2010, o 10:53

w bagażniku na tylnej belce masz naklejkę z kodem koloru
i jak masz oryginalny lakier to szukaj takich drzwi po kodzie i kolorze
spokojnie znajdziesz prędzej czy później, ładne w kolorze i do tego kompletne od 100 do 300 zł zależy jak trafisz
i zero malowania i kombinacji - tylko przekładka
i możesz odnieść korzyść - np jak masz korbki to szukaj z elektryczną szybą i elektryk ci w 20 min podłączy :)
z internetu to musisz być pewny kodu , ale lepiej pojeździć po szrotach i poszukać , przyłożyć do swojego samochodu i pomogą na miejscu gratis przełożyć ha ha
(powiem ci, że do bmw e36 dwoje drzwi i błotnik w kolorze kupiłem za 400 i z elektryką ;-) i żonka ma przy biegach guziczek do prawej szyby - tylko przekładka)
Smolak
Czytacz

Postprzez swatu » 15 lip 2010, o 11:43

Smolak napisał(a):w bagażniku na tylnej belce masz naklejkę z kodem koloru
i jak masz oryginalny lakier to szukaj takich drzwi po kodzie i kolorze
tak tyle ,że jak auto ma juz swoje lata to lakier wyblakl i jak dobierze wedlug naklejki to bedzie sie róznic .Radze jechac z nowymi dzwiami do lakiernika i niech dobierze kolor to obecnego jaki jest na aucie.Wtedy nie bedzie róznicy.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Smolak » 15 lip 2010, o 13:30

pewnie , że lakier wyblakł
ale kupi drzwi używane czyli nie nowe gdzie też lakier wyblakł
szukaj spokojnie używkę ''idealną'' i zero dodatkowych kosztów (malowanie 200 zł)

[ Dodano: 2010-07-15, 13:38 ]
a te 200 ''zaoszczędzone''przeznaczyłbym na profesjonalne polerowanie całego samochodu i wtedy cały ''nowy'' :)
Smolak
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie