Dziura w podlodze

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Dziura w podlodze

Postprzez danielsonn » 31 maja 2010, o 20:50

Witam,

Dzisiaj zauwazylem ze w okolicy tylnego koła pod wycieraczna/siedzeniem pasazera w podlodze jest ogtomna dziura( z drugiej strony jest w tym miejscu guma w kształcie okregu) tutaj tej gumy nie ma wyleciala a wystaje tylko jakas wata ktora jest mokra..:(. co to jest za guma tzn czy odpowiada za cos i jak to narawic ??
danielsonn
Czytacz

Dziura w podlodze

Postprzez prezesik » 31 maja 2010, o 20:57

- dziura do zaspawania
- korkami zatykane są fabryczne otwory, przez które wylatuje nadmiar emalii. Obecnie korki nie spełniają swojej roli, otwory można spokojnie zaspawać.
- jak chcesz to mam chyba 2 takie korki, bo u mnie już nie były potrzebne - poszła blaszana łatka

u mnie dziura była taka:

http://www.golf3.pl/topics2/mk3-by-prez ... 879,75.htm
prezesik
Members

Postprzez swatu » 31 maja 2010, o 21:01

prezesik25 napisał(a):Obecnie korki nie spełniają swojej roli, otwory można spokojnie zaspawać.
dokładnie ja mam wszystkie dziury zaspawane i jest spokój przynajmniej nie rdzewieje wokól tych gumowych korków.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez prezesik » 31 maja 2010, o 21:03

swatu napisał(a):ja mam wszystkie dziury zaspawane
ja wyciągnąłem korki, tam gdzie były oznaki rdzy odrdzewiłem i zamalowałem bitexem, wkleiłem korek na bitex, podobnie od spodu uszczelniłem dookoła korka, aby nie dostawała się woda.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Nadwozie