dziwne tarcie..

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

dziwne tarcie..

Postprzez Thomasinio86 » 23 lut 2012, o 11:26

Witam wczoraj wieczorem jechalem z dziewczyną na zakupy. i Nagle wpadłem w dziuure..golfik przelecial...dziuura byla zalana kałuza więc nie wiedziałem...i po tym wpadnieciu..jak jechalem za kazdym razem gdzieś z przodu slysze takie dziwne tarcie- warkot..zawsze przy dodawaniu gazu..jak golfika rozbujalem..i nie dodawalem gazu..to byla ciisza.. takie tarcie -warkot slychac jak sie dodaje gazu co to może być? pokdreślam ze raz głosniej..raz mniej..raz w cale na chwilke..może wydech się gdzies z przodu poluźnil?
Thomasinio86
Czytacz

dziwne tarcie..

Postprzez czarus21 » 23 lut 2012, o 19:21

ja raz miałem podobny objaw jak miałem pół os luźna poruszaj nią i zobacz jak nie to to morze metalowa osłona tarczy hamulca ci się troszkę wygięła i wadzi o tarcze
czarus21
Badacz tematu

Postprzez pietrasiak2 » 23 lut 2012, o 20:01

Sprawdź felgę od środka , nadkole może wypięły się dolne spinki .?Ale celował bym że felgę skrzywiło lub płótno w oponie puściło i jak przyśpieszasz to zwiększa się "bicie koła" :kwasny:
pietrasiak2
Members

Postprzez Thomasinio86 » 23 lut 2012, o 23:44

Z felgą i oponą jest wszystko ok. Nie mam na całe szczeście zadnego bicia na kołach. Okazało się że zerwała się osłona na wydechu..wisiała i pukała o wydech
Thomasinio86
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie