Folie

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Folie

Postprzez matuszgt » 4 lip 2010, o 20:19

Chciałbym poprosić was o doradę w jaki rodzaj foli zastosować w golfie, chodzi mi o tylne szyby.
Golf jest zielony i zastanawiam się nad lustrem weneckim lub zwykłą czarna. Może ktoś z was wie jak to lustro się prezentuje na golfie bo nie widziałem takiego jeszcze. Z góry dzięki za propozycje.
matuszgt
Czytacz

Folie

Postprzez killah » 4 lip 2010, o 20:41

w żadnym wypadku lustro. W ŻADNYM - wieś syf i żal

jeśli folia to tylko czarna założona w zakładzie który się tym zajmuje ponieważ zrobią to profesjonalnie a na wypadek kontroli pochwalisz się atestem który tak naprawdę nawet nie jest potrzebny ... ale powiedz to niebieskim

pozdrawiam
killah

Postprzez kluz4 » 4 lip 2010, o 20:44

Kiedyś też planowałem folie nawet robilem przymiarkę u kumpla czarnej i lustro i lepiej wyglądala czarna każdy tak mowił tym bardziej że lampki mam w black, lustro wyglądało tak sobie. Jak masz lakier taki jak mój możesz wziąć moją opinie pod uwagę, lecz wszystko kwestja gustu. Pozdro
kluz4
Badacz tematu

Postprzez matuszgt » 4 lip 2010, o 22:11

Dobra dzięki za opinie wybiorę jednak czarne bo z tym lustrem faktycznie trochę wiejsko by wyglądał hehe. Jeszcze raz dzięki.
matuszgt
Czytacz

Postprzez killah » 5 lip 2010, o 08:02

pamiętaj by samemu nie zakładać foli z ww przyczyn
killah

Postprzez swatu » 5 lip 2010, o 14:10

killah napisał(a):a na wypadek kontroli pochwalisz się atestem który tak naprawdę nawet nie jest potrzebny ... ale powiedz to niebieskim
skoro koledze chodzi tylko o tylnie szyby to nie ma sie czym przejmowac .Tył mozna okleic a nawet pomalowac :) byle by były 2 boczne lusterka .Sprawa wyglada inaczej jesli chodzi o przód ,wtedy musi byc jakis procent przepuszczalnosci swiatła.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez killah » 5 lip 2010, o 18:11

swatu napisał(a):
killah napisał(a):a na wypadek kontroli pochwalisz się atestem który tak naprawdę nawet nie jest potrzebny ... ale powiedz to niebieskim
skoro koledze chodzi tylko o tylnie szyby to nie ma sie czym przejmowac .Tył mozna okleic a nawet pomalowac :) byle by były 2 boczne lusterka .Sprawa wyglada inaczej jesli chodzi o przód ,wtedy musi byc jakis procent przepuszczalnosci swiatła.

mnie jak zatrzymali to się rzucili jak pszczoły do miodu do tylnej szyby i pytali o atest. może chodziło im też o bocznę ale stali przy tylnej

swat co nie zmienia faktu że tylko zakład zrobi to profesjonalnie bez bąbli

nie ma większego dziadostwa niż źle położona folia na szybę
killah

Postprzez swatu » 5 lip 2010, o 18:49

killah napisał(a):nie ma większego dziadostwa niż źle położona folia na szybę
z tym sie zgodze sam ostatnio sie wziąłem za oklajanie tej malej trójkatnej i masakra na srodku ładnie zlapało a na rogach babel ba bablu :)
zbieram kase i jade do fachowego zakładu.
swatu
VIP

Postprzez matuszgt » 5 lip 2010, o 20:02

Tak wiem właśnie jestem umówiony w przyszłym tygodniu na foliowanie w firmie która się tym zajmuje. sam już kiedyś foliowałem w golfie mk2 i efekt był nie zbyt zadowalający.
matuszgt
Czytacz

Postprzez 3d1 » 6 lip 2010, o 00:39

ja nauczyłem sie na swoim golfie :P co prawda 3 rolki poszły ale sie nauczyłem okleiłem juz kilka aut i powiem ze źle to nie wyglada... jeden kumpel stały klient... co auto jakies ma to wali do mnie :P jak to mówią nie spróbujesz to sie nie nauczysz :P
"Fast Drive...Fast Death..."

My mk3:
3d1
Czytacz

Postprzez swatu » 6 lip 2010, o 08:53

3d1 to zradz nam ten sposób na oklejanie jakies fotki czy opis z prac....
swatu
VIP

Postprzez 3d1 » 6 lip 2010, o 13:59

fotek z prac nie mam... moge wam zdradzic wkoncu "trza se pomagać" :D wyciagasz szybe (chyba ze jest klejona to robisz to samo tylko bez wyciagania....) dobrze umyc odtłuścić, potem żyletką tak jakby cała oskrobać żeby zadnych chrostek itp nie bylo znowu umyc dociąć folie tyle ile potrzeba... w spryskiwaczu wody z odrobiną "Ludwika" (na samej wodzie folia sie sprasowuje a jak jest ludwiczek to z folią robisz co chcesz...) spryskać szybe woda z ludwikiem (moze byc inny płyn do naczyń) rozklejasz folie i nakładasz na szybe.... układasz jak potrzeba i wyciągasz wode tą "łopatka"... jak odłazi w jakimś kącie to wystarczy opalarką TROCHE! podgrzac i tą szpachelką zagładzic... jak jeszcze odłazi to powtórzyć tylko nie podgrzewac za mocno lepiej troche odczekac i znowu grzać... potem przyciąć przy rancie z 2mm od konca szyby (w przypadku gdy szyba jest wklejana ciąć przy samej uszczelce zeby nie prześwitywało) zagładzic zeby sie nie zadzierało i wsadzamy do auta... :D i jak sobie ktos zażyczy przednie przyciemnic nie ma problemu bo czasami w firmie "ale my nie mozemy" itp :D a samemu... inna bajka :D potrzebne jest dużoo opanowania dobre piwko(nie za duzo) i nóż do tapet bo ten w pudełku z folią jest do :cenzura: no to tyle ode mnie :lol: zycze udanego klejenia :P
"Fast Drive...Fast Death..."

My mk3:
3d1
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie