garazowe lakierowanie..sam 1 raz

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez kobasek » 16 sie 2011, o 07:23

witam ,wlasnie skonczylem lakierowac swoja trojeczke...wyszlo tak ,reszta elementow w garazu schnie..
moze zaduzo nie widac,ale prosze o ocene koloru ..
pzdr
kobasek
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 16 sie 2011, o 08:44

Ladna czekolada :-P
elegancko i nietuzinkowo
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez killah » 16 sie 2011, o 13:01

kolor świetny a jakość malowania po zdjęciach nigdy się nie oceni :P
killah

Postprzez sitek699 » 16 sie 2011, o 15:12

daj fotki z bliska :) no kolor taki niespotykany (chyba) po odleglosci bardzo ladnie wyglada ciekawe jak z bliska :) pozdro
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez uzbek » 16 sie 2011, o 16:31

Piękny kolor, w tym roku po drodze do Chorwacji widziałem bardzo dużo BMW w podobnym brązie, głównie dużych (serii X), więc jest w modzie :D
Koniecznie pokaż jak to będzie wyglądać po złożeniu
uzbek
Badacz tematu

replay

Postprzez kobasek » 17 sie 2011, o 09:09

to za tydzien, bo narazie 2 zmiana w pracy i niemam czasu , ale juz w sobote zaczynam skladac ;]
wiec bede raczej temat aktualizowal.
dzieki za odpowiedzi!

[ Dodano: 2011-08-17, 09:11 ]
uzbek napisał(a):Piękny kolor, w tym roku po drodze do Chorwacji widziałem bardzo dużo BMW w podobnym brązie, głównie dużych (serii X), więc jest w modzie :D
Koniecznie pokaż jak to będzie wyglądać po złożeniu

to jakis kolor "ford usa" tyle wiem z jakims kodem ,ale fordowski

[ Dodano: 2011-08-17, 09:17 ]
sitek699 napisał(a):daj fotki z bliska :) no kolor taki niespotykany (chyba) po odleglosci bardzo ladnie wyglada ciekawe jak z bliska :) pozdro

jedyne z bliska jakie posiadam to te....3,2 mpix

wiadomo ze w garazowym lakierowaniu staralem sie zabezpieczyc jak moglem ,folia na scianki woda na glebe przed malowaniem, ale zawsze jakis pylek wpadnie ,bezbarwnego 2 grube warstwy pod koniec pojdzie papier 2500 i polerka ,tragedi niemia bylo paru kumpli i mowilo ze jest niezle czyli chyba raczej tak wyszlo,ogolnie sam jestem zadowolony i niemam poczucia zmarnowanego lakieru, poza tym zrobione sa klapa na gladko zderzaki na gladko i listwy tez w kolor ida...

elo!
kobasek
Czytacz

Postprzez uzbek » 17 sie 2011, o 13:51

To jest lakier z jakimiś opiłkami/metalik czy to kurz na fotce błotnika z bliska? Kolor może i Fordowski US, ale w europie widziałem w tym kolorze tylko Betki, prezencja nieziemska
uzbek
Badacz tematu

Postprzez kobasek » 17 sie 2011, o 23:09

[quote="uzbek"]To jest lakier z jakimiś opiłkami/metalik czy to kurz na fotce błotnika z bliska? Kolor może i Fordowski US, ale w europie widziałem w tym kolorze tylko Betki, prezencja nieziemska

no to metalik ciemny z takimi drobniutkimi opilkami bo jak lakier beltalem to z brzegu puszki bylo cos takiego srebrnego jak opilki... a na zdjeciu to kurz
kobasek
Czytacz

Postprzez sitek699 » 18 sie 2011, o 11:13

listwy w kolor zleje sie mim zdaniem wszystko
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez uzbek » 18 sie 2011, o 12:36

sitek699, Zgadzam się, listwy lepiej zostawić czarne i zderzaki nie całe brązowe tylko w półkolor.

kobasek, w słońcu ładnie będzie błyszczał, kawał dobrej roboty
uzbek
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 19 sie 2011, o 22:05

Jakim sprzętem malowałeś? Chodzi mi o kompresor moc, pojemność butli, ciśnienie wyjściowe itp.?
prezesik
Members

Postprzez kobasek » 20 sie 2011, o 18:22

prezesik25 napisał(a):Jakim sprzętem malowałeś? Chodzi mi o kompresor moc, pojemność butli, ciśnienie wyjściowe itp.?

a wiec,moze to smieszne bedzie ale 2 kompresory polaczone ze soba 25 litrowe czyli razem 50...

pistolet to jakis za 150 zloty, ale chyba nienajgorszy chociaz z biegeim czasu mysle ze powinien miec wiekszy rozbryzg na klar... ale bylo ok

baza naprawde jest o tyle wazna zeby byl kolor na calej furze, ogolnie sam efekt koncowy nadaje klar....

wlasnie skladam juz srodek i zaczne polerke , chce zamowic felgi stalowe poszerzane

moze jutro dodam zdjecia..... jak cos zrobie

i powiem tak
zeby znoscnie pomalowac samochod naprawde nietrzeba super komory i innych drogich gadzetow,
jezeli malujesz z glowa i potrafisz przewidziec sytuacje wszytko bedzie ok....
sam uwazam ze w skali od 1- 10 pomalowalem na 6 ale nastepnym razem zrobie to duzo lepeij bo niepopelnie tych bledow jakie popelnilem... a co zatym idzie zaoszczeci mi to duzo cennych godzin wykanczania ;p

pozdro

[ Dodano: 2011-08-20, 18:28 ]
uzbek napisał(a):sitek699, Zgadzam się, listwy lepiej zostawić czarne i zderzaki nie całe brązowe tylko w półkolor.

kobasek, w słońcu ładnie będzie błyszczał, kawał dobrej roboty

to znaczy w zderzakach zostawilem te dolne czarne listwy ale staraklem sie zrobic cos w tym stylu...

<
2.jpg

wyszlo co wyszlo i listwy pojda w kolor pewnie...
dzieki za dobre slowo

elo
kobasek
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie