Haki holownicze

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Haki holownicze

Postprzez KaMe101 » 18 lut 2012, o 09:25

Panowie jak są montowane haki holownicze w golfie? Bo kupiłem samochód bez taki haków.
Z przodu widziałem że się chyba wkręca jak stanę przodem do samochodu to z lewej strony.
Z tyłu jak widziałem w innych golfach to jest po prawej stronie jak stanę twarzą do tylu samochodu. Ale u mnie nie ma i to jest problemik bo takie haki zawsze się przydadzą.
Więc pytanie co ja mogę na to poradzić? Z przodu jedynie tą wkrętkę kupić i gitara, ale gorzej z tyłem bo nie mam pomysłów na to.
KaMe101
Czytacz

Haki holownicze

Postprzez Marsal » 18 lut 2012, o 09:57

Rozumiem, że chodzi o haki do zaczepiania linki holowniczej, a nie hak do ciągnięcia przyczepy. :-)
Z przodu, stojąc przed samochodem to po lewej stronie (pasażera) należy wyjąć blendę odblask obok kierunkowskazu. Tam jest gwintowane gniazdo, w które należy wkręcić ucho. To ucho znajdziesz w zestawie narzędzi we wnęce koła zapasowego. Gwint jest lewy, czyli wkręcaj odwrotnie jak normalną śrubę. Po zakończeniu holowania koniecznie to wykręć, bo nie można jeździć z takim wystającym przedmiotem.
Z tyłu, stojąc za samochodem to po prawej stronie (pasażera) należy wyjąć zaślepkę w dolnej części zderzaka. Musisz zdecydowanie pociągnąć w dół aż wyskoczy.
Podobny temat był kilka dni temu. Koledzy zamieścili nawet zdjęcia.
http://www.golf3.pl/topics6/linka-holow ... htm#353532
Pozdrawiam
Marsal
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie