Ile biora za malowanie ?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Ile biora za malowanie ?

Postprzez Manfred » 23 sty 2011, o 17:51

Witam wczoraj miałem mała przygodę na mieście i skasowałem lampę z przodu i pogięty błotnik ile możne śpiewać lakiernik za ogarniecie błotnika i czy lepiej szukać nowego na szrocie czy klepać stary co będzie wiązało się ze szpachla czego chciał bym uniknąć.
Manfred
Czytacz

Ile biora za malowanie ?

Re: Ile biora za malowanie ?

Postprzez K@mil » 23 sty 2011, o 17:54

Manfred napisał(a):Witam wczoraj miałem mała przygodę na mieście i skasowałem lampę z przodu i pogięty błotnik ile możne śpiewać lakiernik za ogarniecie błotnika i czy lepiej szukać nowego na szrocie czy klepać stary co będzie wiązało się ze szpachla czego chciał bym uniknąć.

Byl juz temat jaki lepszy !!

Zamiennik slabo pasuje ... Najlepiej szukac bardzo dobrego stanem, oryginalnego.
Nie szpachlować bo to nie ma sensu i tak trzeba malować i tak dlatego zamiast roboty w nakladanie szpachli lepiej kupic drugi i walnąć w kolor

Co do ceny to zalezy od rejonu.. od 250zł za element..
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Manfred » 23 sty 2011, o 18:03

Mam znajomego co zajmuje się lakiernictwem i on będzie mi malował tak że 200 można dać a co do drugiego błotnika to jeśli mam czarny lakier to najlepszym rozwiązaniem będzie dobranie czarnego błotnika? I w ile czasu takie malunki się ogarnia? bo zależy mi na szybkiej akcji.
Manfred
Czytacz

Postprzez K@mil » 23 sty 2011, o 18:14

Manfred napisał(a):Mam znajomego co zajmuje się lakiernictwem i on będzie mi malował tak że 200 można dać a co do drugiego błotnika to jeśli mam czarny lakier to najlepszym rozwiązaniem będzie dobranie czarnego błotnika? I w ile czasu takie malunki się ogarnia? bo zależy mi na szybkiej akcji.

No tak najlepszy czarny :D moze uda Ci sie kupic taki odcien ze bedzie pasował do Twojego ale z tym bardzo bardzo ciezko :) kolorem sie nie przejmuj i tak i tak bedzie malowany to zakryje stary kolor.

Co do malowania jak bedzie farbe mial to jeden dzien wystarczy
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Manfred » 26 sty 2011, o 20:50

Błotnik ogarnięty lakiernik ogarnął go bez wymiany wyklepując go i nakładając znikome ilości szpachli, obecnie czekam na wyschniecie dobrze lakieru i polerkę koszty 80zł materiały i 150 robocizna chyba dużo nie zdarł? A jeśli jesteśmy przy tym temacie to przedni zderzak mam wszystkie zaczepy od hokeja połamane i chciał bym go zmienić na jaki zmieniać na oryginalny ze złomu czy na nowy zamiennik? który lepiej się wpasuje?
Manfred
Czytacz

Postprzez K@mil » 26 sty 2011, o 21:03

Manfred napisał(a):kieru i polerkę koszty 80zł materiały i 150 robocizna chyba dużo nie zdarł?

Cena przystepna

Manfred napisał(a):hokeja połamane i chciał bym go zmienić na jaki zmieniać na oryginalny ze złomu czy na nowy zamiennik? który lepiej się wpasuje?

tylko na uzywany oryginalny... te zamienniki pekają
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Manfred » 26 sty 2011, o 21:40

Okey tak że na wiosnę czeka mnie szukanie zderzaka + szerokiego hokeja
Manfred
Czytacz

Postprzez greg001 » 2 lut 2011, o 00:08

K@mil napisał(a):tylko na uzywany oryginalny... te zamienniki pekają

hm... zalezy jaki sie trafi ja kupowalem od goscia na allegro z Myslowic i mi sie nie złamal ani razu tylko wyskakiwal i go potem szukałem , raz zlamałem ale jak spotkał sie z zajacem .. moze miałem szczęście do hokejów :P
greg001
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Nadwozie