witam piszę bo potrzebna mi pomoc mianowicie chodzi mi ile muszę kupić lakieru na mojego golfa?oczywisćie na malowanie całego bo taki jest plan,numeru lakieru nie znam bo kolor jest z palety volkswagen poprzedni własciciel tak mówił,ale to dojdę bez problemu kolor zostaje ten sam tylko tyle ze zamiar mam wymienic komplet błotników przód,a nie wiem ile tego kupic zeby spokojnie starczyło
Temat rzeka dużo zależy od producenta i nawet koloru nie wszystkie kolory dobrze "kryją" , pistolet i ręka też ważne są. Na MK3 , którego lakierowałem u sąsiada w warsztacie poszło 3 l wraz z środkami masek i drzwi . Średnio na element liczą 0,2 - 0,25l jak biorą u niego. Zresztą w mieszalni jak porządna powinni powiedzieć jak i co
I nie wiadomo co poza bazą, czy klar potrzebny i podkład więc niema co rozważać chyba że kolega będzie malował sam. Tym ma się zająć lakiernik i tak będziej taniej niż samodzielne kupowanie lakieru.
kolor jest z palety paska z tego co znalazłem o tych symbolach LA5M sam nie mam pojęcia o tym wolę smary:-) lakiery zostawiam mojej mamy bratu młoda ręka zna się na rzeczy a pytam własnie ile bo sam chcę kupic kolor wnęki myslę ze też raczej będę malował jak dobrze zrobic to dobrze,czyli 3l powinno starczyć?
no dobrze kolega mówi własnie,ale pytania moje są dla zaspokojenia swojej ciekawosci,a mam pytanie ewentualnie jakiej firmy kolor polecacie?bo są różne jakosciowo i cenowo napewno są różnice jakieś