ile litrow ma rezerwa w golfie III ?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Sivy » 29 lip 2010, o 20:24

U mnie jakies 150 km mozna zobic bez wysokiego krecenia. Notabene wskaznik poziomu paliwa w mk3 jest bardzo malo dokladny, mianowicie przez moja nieuwage zrobilem 27 km przy pustym baku (wg. wskazan licznika). Takze nawet jak polozy sie wskazowka na oraniczniku to mozna jeszcze pojechac, choc nikomu takiego stresu nie polecam.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez v1rooz » 29 lip 2010, o 21:25

Sivy napisał(a):U mnie jakies 150 km mozna zobic bez wysokiego krecenia. Notabene wskaznik poziomu paliwa w mk3 jest bardzo malo dokladny, mianowicie przez moja nieuwage zrobilem 27 km przy pustym baku (wg. wskazan licznika). Takze nawet jak polozy sie wskazowka na oraniczniku to mozna jeszcze pojechac, choc nikomu takiego stresu nie polecam.

nie raz mi sie to zdarzyło :/
v1rooz
Members

Postprzez Bradley » 30 lip 2010, o 10:11

Najwiecej ile zatankowalem to 50,12l czyli teoretycznie zostawalo 5litrow. Co z tego, skoro chcac podjechac ponownie pod dystrybutor silnik juz nie chcial zapalic choc paliwo bylo w przewodach i filtrze paliwa.
Trzeba bylo do pelna zatankowac i odpalil od strzalu.
Jak mi sie zapala lampka rezerwy to wiem, ze w trasie potrafie przejechac 100km, a po miescie 50km. Bez stresu i tankowac. Wtedy wchodzi od 45-48l.

btw. a pojemnosc baku nie jest policzona z przewodami? Bo tankujac pod korek to teoretycznie jest wiecej niz te 55l, nie liczac samch przewodow paliwowych i to co jest w filtrze
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie