Dzięki wszystkim za odp
pietrasiak2 napisał(a):A wymieniłeś baterię w pilocie?
To na bank nie to bo mam drugi pilot i tez nie reaguje.
pablomed napisał(a):Jeśli napewno kluczyk jest rozkodowany to w tej sytuacji trudno coś zrobić innego jak tylko włam - czego na tym forum w zasadzie nie powinno się opisywać - ale w sumie nawet w tv to pokazują - więc rozwierć jedną z przednich klamek w osi jak był bębenek zobaczysz plastykowy element zamka w który normalnie wchodzi wiosełko , włożysz śrubokręt i otwarte. Klamkę kupisz używkę za grosze potem.
Od razu piszę - jeśli normalnie prawidłowo działa ci blokada centrala to podnoszenie cypelka żadnym wygiętym drutem nic nie da bo od razu pompka się uruchomi i z powrotem go wciągnie.
Całkiem dobry pomysł, rozumiem o co Ci chodzi bo jak przekładałem klamki to bawiłem sie całym mechanizmem. Więc to napewno by sie udało tylko musze znaleść wiertarke bezprzewodową no i klamka to jakieś 20-30zł, niby nic ale jednak.
danny.tcz napisał(a):przeciez kolega napisalze nie ma wkladek w przednich drzwiach przelozyl klamki z tylu na przod ... co do podniesienia drutem to idzie to zrobic byle szybko przed zassaniem pompki drzwi otworzyc preciez pompka nie robi takiego podcisnienia zeby tego drutem nie utrzymac takie moje zdanie
wkładek nie mam, ale tam głębiej mechanizm jest - musi być przecież.
co do Twojej metody, chetnie bym ją zastosował i wydał te 20zł w lepszy sposów (0,5l hehe).
Tylko nie mam zielonego pojęcia jak otwiera sie auto w ten sposób, nigdy tego nie robiłem, możecie mnie jakoś pokierować?
MANIUNI napisał(a):Najprościej, sposobem dostania się do środka jest:
- bierzesz od góry drzwi odchylasz do siebie i wkładasz klin między drzwi , a dach lub słupek boczny.
- nastepnie bierzesz przewod miedziany np. z kabla antenowego "cyfrowego zlomoplosatu"
składasz go na pol i robisz pentelke
- jedna strona konca kabla od gory, druga od boku,
- pentelke zkladasz na rygielek i zwezasz petelke za pomoca odciagania druta w lewo i prawo. drzwi otworzone
A nawet jak by sie troche nadgiely drzwi pamietaj, ze jest to tylko blacha i pozniej ja dogniesz na swoje miejsce
Troche nie rozumiem z tymi pętelkami, a rygielek to ten pstryczek do otwierania drzwi od środka przy szybie?
Z góry dzięki.