Jakich lewarków używacie?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Ardius » 7 cze 2012, o 22:35

No to mnie namówiliście ;)
A teraz trudniejsze pytanie - gdzie kupić?
Zainwestowałbym w jakąś konkretną żabę (czytaj "dobrze zrobioną na lata"), żeby nie musieć jej wymieniać po roku czasu.
Tak się składa, że lubię czasem pogrzebać w autku tym bardziej jak mam je od niedawna, więc potrzebuję solidnej żaby dobrze wykonanej, nie produkowanej w Chinach :)
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
Ardius
Czytacz

Postprzez radomiak » 7 cze 2012, o 22:51

EiR HotTeam,

no tak ale zanim ty sie ta korbka nakrecisz to ja juz swojego ze 3 razy wywinduje ;-)
EiR HotTeam napisał(a):Żaba dobra rzecz,ale w garażu ;-) Ja używam przerobionego od Clio.

mozesz tak uwazac ale powiedz mi teraz jak na tym twoim podnosisz auto na pochylonej drodze przecierz to sie chybocze na boki jak talala a zaba jest stabilna :!: to raz a po drugie to podnies auto na tym swoim na grzaskim gruncie(kawalek deski jest raczej nieodzowny) bo ciezar spoczywa tylko na tej 1 podstawie a w zabie ciezar rozklada sie na 4 punkty ;-) moim skromnym zdaniem zaba wygrywa pod kazdym wzgledem no moze nie gabarytowym i ciezaru wlasnego.

[ Dodano: 2012-06-07, 21:53 ]
Ardius napisał(a):A teraz trudniejsze pytanie - gdzie kupić?
Zainwestowałbym w jakąś konkretną żabę (czytaj "dobrze zrobioną na lata"), żeby nie musieć jej wymieniać po roku czasu.

tu niech wypowiedza sie mechanicy co uzywaja na codzien takiego sprzetu sam chetnie zobacze co polecaja chlopaki
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

Postprzez ER77 » 8 cze 2012, o 05:10

radomiak napisał(a):EiR HotTeam,

no tak ale zanim ty sie ta korbka nakrecisz to ja juz swojego ze 3 razy wywinduje ;-)
EiR HotTeam napisał(a):.

zaba wygrywa pod kazdym wzgledem no moze nie gabarytowym i ciezaru wlasnego.
.

Święta prawda Radomiaku z Kołobrzegu :-)

Ale ja tam wolę mieć progi w lepszym stanie niż gorszym hehe Przeca nie winduję furmanki co dziennie, a w garażu jak powiadasz ,, Żaba Rulez" chyba że:

Obrazek ;-) hehe
ER77
Badacz tematu

Postprzez robert19kor » 8 cze 2012, o 07:51

taki coś mam http://felgeo.pl/product-pol-697-Niskop ... -1720.html. Dodam od siebie że daje radę w aucia na glebie:D
robert19kor
Badacz tematu

Postprzez Patryk7171 » 8 cze 2012, o 09:35

siemka ja u siebie tez mam troche powgniatane i bylem u mechanika i u wulkanizatora polecili mi podnosnik typu ,,żaba'' on jest hydrauliczny i latwo sie podnosi oczywiscie mowie o hydraulicznym podnosniku przenosnym woze go ze soba caly czas w bagazniku i duzo miejsca nie zajmuje a jak zlapiesz kapcia mozesz podnosic nawet za wahacz :)
VWozidełko :)
Silniczek TDI 1Z.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez Ardius » 1 paź 2012, o 20:10

A więc kupiłem podnośnik UniTec, w Auchanie, za 69 zł. Kilka razy podnosiłem i póki co jest wszystko ok. Jak się zepsuje to dam wam znać ;) Pozdrawiam

Pkt. 3 Ogólnego regulaminu forum
Ostatnio edytowano 2 paź 2012, o 16:35 przez Ardius, łącznie edytowano 1 raz
Ardius
Czytacz

Postprzez Michu! » 1 paź 2012, o 21:39

ja bym sie bal w auchanie takie rarytasy kupowac :lol: a wracajac do tematu, tez mam jakis niskoprofilowy podnosnik(chociaz gleby u mnie brak) ale nie pamietam jaka to firma, na bank cos germanskiego, sprawdze to napisze ;-)
Michu!
Badacz tematu

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ardius » 2 paź 2012, o 16:26

Heh, tak się trafił więc kupiłem. W sumie trochę na gwałt potrzebowałem, bo mam mały remoncik do zrobienia, a nie mam czym autka dźwignąć :) Ale tak na oko wydaje się dosyć solidna ;)
Ardius
Czytacz

Postprzez uzbek » 7 paź 2012, o 14:14

Ja używam ori vw i podkładając klocki pod auto z obu stron i zaciągając biegi i ręczny jeszcze mi się nie zdarzyło żeby auto spadło. Chociaż już mam coraz mniej miejsc gdzie mogę do podkładać, bo wulkanizatorzy zawsze podkładają klocki od swoich podnośników na ranty na progach zaginając je, a tyle razy mówiłem :-x
uzbek
Badacz tematu

Postprzez RuLLeZ » 7 paź 2012, o 14:42

Ja teraz używam ori lewarka bo progi mam ładniutkie i nie pognite. Ale jak miałem jeszcze AAZ ta to podnosiłem go lewarkiem hydraulicznym i podnosiłem go za wahacz bo miałem takie progi że kiedyś jak podnosiłem go ori lewarkiem to lewarek wpadł mi do środka :lol:
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
RuLLeZ
Badacz tematu

Postprzez patrolfak » 7 paź 2012, o 15:19

A ja mam taką żabę jak Opik i reszta bandy z tym że pozbawiłem go kółeczek bo nie chciał wjechac pod próg :> teraz jest OK
VW Golf Mk1 VR6
patrolfak
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie