przez Mikolaj211 » 2 lis 2012, o 18:32
Mi również przyszła ochota na smoked... Zacząłem od halogenów, kupiłem "nówki sztuki 20 jahre", otrzymałem jeden oryginalny hella drugi no name, oba nieudolnie przerabiane na smoked, klosze całe wypiaskowane. Kupiłem nowe szkła, przy rozbieraniu rozwaliłem mocowanie w jednym... W końcu kupiłem drugi komplet uszkodzony, porozbierałem, poczyściłem, od nowa pomalowałem, poskładałem i wygląda fajnie.
Potem kierunki i bledny. Kupiłem DEPO, (blendy chyba po 18zł, kierunki 25zł, z wysyłką ponad 100zł), to się nadaje tylko na śmieci. Kierunki niby same w sobie ok, w zderzaku nawet dobrze wyglądają, nie odstają. Blend założyć się nie da, nie pasują, w momencie zakładania urwało się mocowanie w kierunku (za mały otwór na pręt od blendy). Niby trzyma się na jednym mocowaniu, ale zostaje szpara od strony halogenu, strasznie to wygląda (poza tym trzyma się nie pewnie, może wypaść). Drugą blendę wkładałem baaardzo ostrożnie, żeby nie urwać mocowania w kierunku, udało się, za to bez wyraźnej przyczyny odstaje od przodu około 2cm przy halogenie... Słów po prostu brak. Jeżdżę już kilka miesięcy bez blend, z dziurami...
Jako "smaczek" dodam, że jakieś dwa miesiące temu po deszczu zauważyłem, że prawy kierunek jest w środku cały zaparowany (oprawka żarówki oryginalna, uszczelka w idealnym stanie, nieszczelność jest w samym kierunku gdzieś).
Co tu dużo mówić, szkoda słów. Nie mogłem wcześniej znaleźć tych z FERA, dołożył bym 30zł i by było git, teraz muszę je i tak kupić, a tamta kasa poszła w błoto.