korki w podlodze mk3

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

korki w podlodze mk3

Postprzez lookasgolf33 » 14 sty 2012, o 16:32

witam,mam problem z podloga w swoim golfie,otoz wylecialy z niej 4 korki znajdujace sie pod dywanikami :-( woda nalatuje do srodka jak glupia przy jezdzie po deszczu,szyby strasznie paruja :-? blacharz powiedzial mi 400 zl za zaspawanie tych dziur ale powiedzial mi ze jest ryzyko poprzepalania sie elementow tapicerki podczas spawania :-( koszt 400 zl to jest moim zdaniem duzo,ma ktos z was jakas porade jak innym sposobem zatkac dziury po korkach bez spawania?? :zalamany:
Ostatnio edytowano 15 sty 2012, o 14:45 przez lookasgolf33, łącznie edytowano 1 raz
lookasgolf33
Gaduła

korki w podlodze mk3

Postprzez thomasg » 14 sty 2012, o 16:37

lookasgolf33 napisał(a):ale powiedzial mi ze jest ryzyko poprzepalania sie elementow tapicerki podczas spawania

gdzie wy znajdujecie takich ludzi, nie jeżdzij do tego idioty skoro miał zamiar spawać blachy podłogi nie usuwajac materiału tapicerskiego na górze, partacz i ........ :cenzura: 400 zł za 4 zaspawane korki + spalona wykładzina ? ładnie policzył :-x

na allegro zakupiłem ostatnio 2 korki , po 2 zeta za sztukę - ze skody felici podłogowe też pasują , mozna też matami i żywicą ;-)

[ Dodano: 2012-01-14, 15:42 ]
http://moto.allegro.pl/uszczelka-guma-k ... 53762.html

[ Dodano: 2012-01-14, 15:46 ]
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... C%C2%A0%3E
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez czarus21 » 14 sty 2012, o 18:01

no masz racje ale as kumpel postawił do chłopa Reno clio na podłogę zaczął spawać i do domu na obiad poszedł jak wrócił do garażu pół fury już się jarało zanim strasz przyjechała to palił się już cały garaż chłop do dziś kasy nie oddał bo jak twierdzi to nie jego wina nawet gasić nie próbował

a teraz do tematu korki ci wypadły bo wypadły czy wyleciały razem z rdza jeżeli tak to zostaje tylko spawanie ale sam rozbierz środek bo twój fachowiec ci furę spali
czarus21
Badacz tematu

Postprzez Sosik » 14 sty 2012, o 23:51

Na forum może jestem od niedawna, ale znajdź lepszego mechanika... Ja miałem to samo po jednej stronie (jakieś 2 lata temu) to mechanik to bez problemu zrobił, teraz zrobiło się to po 2 stronie, więc golf za kilka dni idzie do spawania :).

Tamta strona jest solidnie wykonana, bo nic nie przemaka cały czas :)
Sosik
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 15 sty 2012, o 00:12

mozna spawac lub tez mozna zakleic :) prosze nie mowic ze prowizorka bo zalezy jaka dziura i jak sie przylozy ktos i jakie ma fundusze i czasem nie warto spawac wiedzac ze auto np pol roku po jezdzi i na czesci. moze byc roznie u kogos. wracajac do tematu to polecam :

tasme murarska (taka siateczka) przyklejasz na dziure rozrabiasz szpachle i zakladasz i ladnie "glaskasz" po wyschnieciu malujesz bitgumem lub innym zrodkiem do podwozi i git szybko tanio i dobrze.

(oczywiscie trzeba oczyscic wszystko z rdzy najpierw i sposob dobry na dziury wykonane uplywem czasu bo jak tylko zaslepka wypadla to lepiej kupic takowa i wlozyc)

ja mialem dziure taka 4cm x 4cm i zrobilem tym sposobem i jest dobrze.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez czarus21 » 15 sty 2012, o 13:49

trójeczka ma racje nie każdego stać jak to w Polsce . sposób dobry tez bym tak zrobił jak bym nie miał dostępu do migom atu ale pracuje jako lakiernik i za parę groszy mogę takie coś sobie pospawać
czarus21
Badacz tematu

Postprzez PALUCH » 15 sty 2012, o 14:18

Kolego w poprzednim golfiku miałem 5 dziur wielkości pięści jak zdiąłem wykładzine.(dodam tylko że wykładzine i tak musisz sciągnąć żeby ją wysuszyć i wywalić to co zgnite i dać nowe bo inaczej bez sensu robota)a jak sam sobie to rozbierzesz i wyczyścisz to dobrze poszukaj blacharza.mi te 5 dziur zrobił za 150 zł rok temu,wyszlifował spawy i zagumował od góry i od dołu + zaspawanie dziurki w progu.wszystko w tej cenie.Do teraz sie trzyma. ;-)
PALUCH
Czytacz

Postprzez lookasgolf33 » 15 sty 2012, o 14:19

u mnie rdzy w podlodze nie ma,nawet wokol dziur po korkach,blacha jest ladniutka jak na ten rocznik,dobrze zakonserwowana przede wszystkim....a moze by tak zamowic te korki na allegro???i oczywiscie nowa mate wygluszajaca bo tamta zgnila.co o tym myslicie??
lookasgolf33
Gaduła

Postprzez PALUCH » 15 sty 2012, o 14:26

Pomysł jest ok.Tylko kup sobie fluid i pod korki napsikaj a potem jak wsadzisz korki to zagumuj to od góry i od dołu.taka guma w sklepie z lakierami kosztuje około 40zł za pół kilo,to Ci na pewno wystarczy i powinno być git. :super:
PALUCH
Czytacz

Postprzez lookasgolf33 » 15 sty 2012, o 15:05

i tak trzeba bedzie zrobic kolego PALUCH ;-) dzieki za rade :-)
lookasgolf33
Gaduła

Postprzez xXJohnybravo89X » 15 sty 2012, o 15:55

mowilem ci lukaszku zebys przyjechal do mnie koszt zaspawania dziur po korkach to u mnie 100zl w sklad tego zaspawania jest rozebranie tapicerki przezemnie zaspawanie dziur polozenie masy na spawy oraz konserwacja calej podlogi od srodka oraz od dolu spawow
CZARNY TO NIE KOLOR-CZARNY TO SILA
xXJohnybravo89X
Czytacz

Postprzez thomasg » 15 sty 2012, o 16:54

lookasgolf33, zamawiałem akurat u tego sprzedawcy bo albo zgubiłem ( mało prawdopodobne ) albo ktoś mi wydarł jeden z przodu od pasażera , lezy jak ulał , drugi mam na zapas ale czuję ze go użyję na tyle bo przy wymianie oleju zauważyłem że jeden jest nieszczelny
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie