Która osłona silnika prawidłowa?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez K@mil » 15 sty 2009, o 16:04

No ok ja sie postram sprawdzic jak wyglada silniczek 1.4 od doły prównam mój i jego :) do uszłyszenia...
a jak byś Ty wiedział cos (może z niecierpliwości kupisz hehe) to pisz na PW... ;-)

Pozdrawiam.! :mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez pom » 15 sty 2009, o 16:16

Ok, również pozdrawiam :-)
pom
Czytacz

Postprzez mani51 » 15 sty 2009, o 16:34

pom napisał(a):Powracając do kratek w tych dziurach pod kierunkami to szczerze nie udało mi się jeszcze znaleźć golfa z nimi, przeważnie mają same dziury, ciekawe czy to efekt tego, że wypadają czy ktoś je sobie przywłaszcza...

ja mam te kratki...jedną zgubiłem ale dokupiłem na allegro za około 10zł. wyleciała bo była źle założona, a i drugiej też niewiele brakowało żeby wypaść...poprawiłem tak jak ma być i teraz wątpię czy wyleci...z resztą naewt jeśli to nie zginie bo nie pozwoli mocowanie halogenu :-P
mani51
Members

Postprzez pom » 15 sty 2009, o 17:21

Biorąc pod uwagę Twoją determinację, muszą dodawać one jednak uroku :-)
pom
Czytacz

Postprzez mani51 » 15 sty 2009, o 17:26

pom napisał(a):muszą dodawać one jednak uroku

ja wiem czy uroku, golfik głupio wyglądał bez jednej z nich ale gdybym ich nie miał od początku to pewnie bym się nie bawił w zakładanie :]
mani51
Members

Postprzez pom » 15 sty 2009, o 18:30

No tak, w Twoim przypadku gdy zgubiłeś potraktowałeś to jako ubytek, w moim zaś nie było ich od kupna więc traktuję jako dodatek ;-)
pom
Czytacz

Postprzez grabol111 » 22 sty 2009, o 00:37

Się podczepię pod te listki. Dużo jeżdżę niestety po polnych drogach no i raz przyp... w dziurę. Po wstępnych oględzinach już wiedziałem, że z prawego listka została połowa (i tak dobrze, że tylko to odpadło.) Nie wymieniałem tego, bo znajomek powiedział, że to nie ma większego znaczenia, a 30 zeta kosztuje. Zastanawiam się, czy te listki mają aż takie znaczenie w kwestii ochrony przed wodą, bo teraz, po ok. roku, kiedy przyszły odwilże i mocno pada, w trakcie jazdy po kałużach silnik zaczął gasnąć i są problemy z odpalaniem. Jedni mi mówią, że to kable i kopułka, bo nie zmieniane od przynajmniej roku, a mam gaz. Komputer z kolei nic nie wykazał. Więc może jednak te listki bardzo chronią przed wodą i może ewentualnie zainwestować w tą osłonę silnika? Sam już nie wiem, bo co inny znajomy fachman, to inaczej gada. :zalamany: Tak jak w przysłowiu, gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść (ale jest co ruchać).
grabol111
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie