Lampa zamiennik - GOLF GTD

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez DogsterGTD » 2 sie 2011, o 12:55

Witam,

Własnie jestem w trakcie doprowadzania do stanu BDB Golfa GTD z 92 :)
Mam problem z przednimi reflektorami, ciężko je ustawić,
manualne ustwianie też juz zawodzi i chyba kupię inne reflektory bo powoli
tracę do nich cierpliwość :)

I teraz pytanie - czy zamiennik?
Jestem nowy na forum, pewnie gdzieś jest to pięknie opisane ale niestety nie
udało mi się dokopać więc proszę Was o pomoc.

Czy taki zamiennik jest coś warty? Mam pewność, że będzie pasował? A co równie ważne
jak nie ważniejsze jak świeci?
http://allegro.pl/reflektor-lampa-h1-h1 ... 53525.html

czy mam szukać lepiej oryginalnych.

Z góry dziękuję za odpowiedź!
Turbosprężarki - regeneracja, sprzedaż
Brodnica 513-631-631
DogsterGTD
Berbeć

Postprzez czaro » 2 sie 2011, o 13:01

DogsterGTD, praktycznie wszystko co piszą że golf 3 będzie Ci pasować.
Jeżeli chodzi o te z linku to nie wiem czy są ok bo nie używałem, ale zawsze masz gwarancje bo to nówki. Poczekaj na wypowiedzi innych jeszcze.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 2 sie 2011, o 13:17

DogsterGTD, konkretnie co do Depo jakość jest ledwie zadwalająca. Mam taka jedną od 8 lat w aucie. Trwałość odbłyśnika jest dobra bo jeżdżę na żarówkach 100/90 i nic się mu nie stało za tyle lat. Jakość uszczelnienia dekla z tyłu jest kiepska i ciągle walczę z parą wodną w reflektorze. Świeci dość przeciętnie - przy światłach mijania granica światło cień jest rozmyta. Jeśli auto ma być perfekcyjne nie kupuj tego, jeśli tylko dobre - możesz zakładać.
Jeśli Twój stary reflektor to oryginał Hella rozważ naprawę, pewnie mocowania lustra popękały idzie to naprawić po odklejeniu szkła, można też samo szkło nowe wkleić to nie jest trudne a jakość tak naprawionej lampy będzie lepsza niż tanie podróby
pablomed
Members

Postprzez DogsterGTD » 2 sie 2011, o 13:47

pablomed napisał(a):Jeśli Twój stary reflektor to oryginał Hella rozważ naprawę, pewnie mocowania lustra popękały idzie to naprawić po odklejeniu szkła, można też samo szkło nowe wkleić to nie jest trudne a jakość tak naprawionej lampy będzie lepsza niż tanie podróby

Tak, jest to hella. Lustro jest stabilne tylko patrzy w dół. Przy kręceniu manualem praktycznie nie widać różnicy. Dziś wieczorem jeszcze pokombinuję z tym ręcznym ustawieniem, jak juz strace cierpliwość i jakimś cudem nie rzucę nim o ściane :) to postaram się go rozkleić i popatrzeć co w nim siedzi.

Jak najlepiej rozkleić reflektor? Podobno w piekarniku, tak? :) Tylko powiedzcie mi na jaka temperaturę ustawić, żebym z odbłyśnika nie zrobił jabłecznika.
Brodnica 513-631-631
DogsterGTD
Berbeć

Postprzez BartheZz_3 » 2 sie 2011, o 13:51

Jesli juz szukasz na allegro polecam Ci firme VE-GA juz kupowalem u nich kilka rzeczy i jakoscia nie zawodza.
Uwazaj natomiast na CTS-100 bo kupilem blendy w zderzak i sie oikazalo ze producent DEPO (kiepski producent zamiennikowy).
wiadomo ze najlepsze orginalne najlepsze:P
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez danny.tcz » 2 sie 2011, o 22:50

u mnie teoretycznie tez ciezko bylo ustawic swiatla gosciu na przegladzie sie meczyl i mordowal z tym i tez nie mogl ... az w koncu pewnego wieczora sam sie zdenerwowalem podjechalem do sciany i zaczalem krecic ta "nakretka" w prawym gornym rogu reflektora (mowie o lampie od strony kierowcy) idzie mozolnie ale do ustawienie jezeli ci calu odblysnik w lampie siedzi sztywno ty powinienes wyregulowac bez zadnego rozklejania reflektora
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez DogsterGTD » 3 sie 2011, o 08:27

Wyciągnąłem reflektor, kreciłem, kręciłem... kręęęęciiiłłłłłeeeeem i w końcu załapało! Obędzie się bez kupna jakiegoś lipnego zamiennika.
W reflektorze było troche syfu więc go rozkleiłem, żeby się go pozbyć (bez żadnych piekarników). I tak właśnie teraz patrze czy mu czasem SMOKED nie zrobić :)
Ogólnie dzięki, że wybiliście mi z głowy te zamienniki. Byłem o włos od zamówienia ich... :dobani:
Brodnica 513-631-631
DogsterGTD
Berbeć

Postprzez RAQnio_V » 4 sie 2011, o 23:20

jak masz je rozklejone to bierz się za smokeda 8-)
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez DogsterGTD » 5 sie 2011, o 09:06

RAQnio_V napisał(a):jak masz je rozklejone to bierz się za smokeda 8-)

Smoked już zrobiony :) dziś będę sklejał wszystko i do auta. Martwi mnie tylko kawałek uszkodzonego odbłyśnika w reflektorze od strony pasażera, którego wcześniej nie widziałem. Jest to w prawdzie część odpowiedzialna nie za doświetlanie pobocza tylko osi jezdni no ale jest uszkodzona :/. Mam jednak nadzieje, że jest na tyle małe i nie będę musiał inwestować dalej. :)
Brodnica 513-631-631
DogsterGTD
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie