LAMPY PRZÓD TANIE I INNE

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

LAMPY PRZÓD TANIE I INNE

Postprzez domin-miszczo » 21 sie 2011, o 20:44

Witam. Kilka dni temu koleś wjechał mi w golfa uszkodził przy tym lewy reflektor przedni. Zabieram się powoili za naprawe strzały i chciałbym zmienic dwa reflektory. Nie chce zeby byly denne oryginalne. Mam na celu odmłodzic troszkę furę i pytanie jakie lampy wstawic. maxymalnie 200zl za komplet. Nie mają byc krzykliwe. Maja estetycznie wyglądac tyle. Jezeli ktos ma cos ciekawego uzywanego na sprzedaz czekam na oferty. Poza tym znalazlem cos takiego i chciałbym aby ktos ocenil czy warte jest to swoich pieniedzy i jak to wyglada na samochodzie. Jezeli ktos posiada to najlepiej zdjęcie. Z gory dziekuje za pomoc. Oto link do lamp:
http://allegro.pl/vw-golf-iii-reflektor ... 81490.html
domin-miszczo
Berbeć

LAMPY PRZÓD TANIE I INNE

Postprzez slavwek.ie » 21 sie 2011, o 21:13

Idzie jesień a później zima, pogodowe huśtawki... wrócisz do oryginałów z podkulonym ogonem...
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez prezesik » 21 sie 2011, o 21:17

jak mozesz to szukaj ori Hella, inne zamienniki wg mnie to szajs. Obecnie mam Angel Eyes z ringami i wg mnie swieca nieciekawie (jedynie wygladaja), a mialem wczesniej ori Hella H4 i zaluje, ze je sprzedalem.
prezesik
Members

Postprzez domin-miszczo » 21 sie 2011, o 21:30

No i takiej porady potrzebowałem. Pierwsza fura za własne pieniadze wiec nigdy nie mialem z tym stycznosci. W takim razie pójdzie oryginal. Tylko czy jak wstawie jeden nowy czy nie bedzie sie odrózniał ? Poza tym czy takie ze szkalnym kloszem nadaja sie na wstawienie zarowek typu xenon ? Golfik ma byc zrobiony z glowa za male pienidze wiec nie chce w niego pakowac kasy poniewaz skabronką jest motor :)
domin-miszczo
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 21 sie 2011, o 21:40

domin-miszczo napisał(a):czy takie ze szkalnym kloszem nadaja sie na wstawienie zarowek typu xenon
żarówkę możesz sobie wpakować dowolną, byle pasującą do reflektora, xenon jest nielegalny w tego typu lampie, ale też będzie działał.

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez domin-miszczo » 21 sie 2011, o 21:44

Tam od razu Xenon, jakaś chinska podróba wiadomo jak to wygląda. Az tak mocno sie to w oczy rzuca ?
domin-miszczo
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 21 sie 2011, o 21:48

domin-miszczo napisał(a):Tam od razu Xenon, jakaś chinska podróba wiadomo jak to wygląda.
mówisz o żarówkach a'la xenon, świecących na niebiesko, czy o palnikach xenonowych?

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez domin-miszczo » 21 sie 2011, o 21:56

Coś a'la xenon. Wlasnie ogladalem na yt recenzje o tym i niby lipa, ale czytając opinie pod spodem ludzie sobie chwalą. Poza tym kumpel ma coś takie, taką tanioche i wedlug mnie bardzo pozytywnie to świeci i wygląda rowniez ciekawie. Tylko ma plastikowe klosze. Jak to sie ma w szklanych ?
domin-miszczo
Berbeć

Postprzez uzbek » 21 sie 2011, o 22:34

Jeżeli to jest żarówka typu Philips BlueVision świecąca na biało jak xenon a nie żarnik ksenonowy to rodzaj klosza jest obojętny.
uzbek
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 21 sie 2011, o 22:37

za 200zł to Ty mozesz kupić sobie jedynie oryginalnie hella h1h1 w smoked :) i + 100zł na żarówki ala xenon .. bo za tą kase nic ciekawego tuningowego nie dostaniesz...
Kup sobie h1h1 i ciesz sie z widoczności
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez domin-miszczo » 21 sie 2011, o 22:40

No i tak zrobie. Dokupie tylko jedna lampe i te zaróweczki i będzie cacy. Wielkie dzięki za pomoc.
domin-miszczo
Berbeć

Postprzez K@mil » 21 sie 2011, o 22:49

domin-miszczo napisał(a):No i tak zrobie. Dokupie tylko jedna lampe i te zaróweczki i będzie cacy. Wielkie dzięki za pomoc.

Jak kupujesz jedną to kup używaną nie nową bo będzie różnica widoczna wizualnie i przy świeceniu :) (nowy obłyśnik, nowe szkło- bedzie widać)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie