Witam. Mam zagadkę kryminalną dotyczącą ozdobnych listew bocznych w VW golf 5d lub vento. Konkretnie chodzi o gładkie listwy lakierowane w kolor nadwozia.
Chciałem sobie kupić takie listwy w ASO, ponieważ moje się powichrowały z biegiem lat od słońca i mrozu. Niestety używki odpadają bo wszystkie te listwy są tak skonstruowane że momencie zdejmowania powstają na nich fale. Jest to nic innego jak plastik powleczony cienką blachą i choćby się bardzo starać to przy demontażu ta blacha na bank się zniekształci i jest to nie do wyprostowania.
Problem pojawia się m momencie chęci kupna oryginału ponieważ nie mogę namierzyć numerów katalogowych tych listew. W etce występują dwa rodzaje listew. Plastikowe, czarne szerokości 63 mm które były w wersjach GT, GTi itp. Oraz szerokości 53mm, do reszty wersji aut, które też są czarne plastikowe z nakrapianą strukturą plastiku. Nie ma w ogóle w etce tych listew obitych blachą do malowania w kolor nadwozia.
Kupiłem komplet używek (niestety też powichrowane) i próbowałem namierzyć nówki przy pomocy numerów które są na odwrocie. Nie ma szans ponieważ po wpisaniu w googlach tych numerów wyrzuca mi właśnie te plastikowe 53mm. To wygląda tak jakby te plastikowe oklejali blachą dlatego z tyłu widoczny jest numer plastików, ale w takim razie jak zdobyć numery tych pod lakier?
Jest ktoś kto już przerabiał podobny temat??