listwy zewnetrzne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

listwy zewnetrzne

Postprzez strzeliniasty » 5 maja 2009, o 19:29

siemak

mam pytanie

czy te listwy bardzo ciezko jest sciagnac z drzwi?? te zatrzaski mocno 3maja i bez ich lamania sie nie obejdzie?? probowalem dzisiaj sciagnac listwe z drzwi i nie moglem wyginala sie przy krawedzi drzwi strzelala ale zatrzaski nie puscily.

moje pytanie dotyczy spinek czy naprawde moga mocno 3mac??

Obrazek
Ostatnio edytowano 5 maja 2009, o 19:35 przez strzeliniasty, łącznie edytowano 1 raz
strzeliniasty
Members

listwy zewnetrzne

Postprzez Dam88 » 5 maja 2009, o 19:31

spinki troche mocno trzymaja ja jak sciagalem listwy do malowania auta to polowa spinek sie polamala :/
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez strzeliniasty » 5 maja 2009, o 19:36

Dam88, pytam sie bo wszystkie listwy mam od GTI (ktos mi jedna ukradl pod marketem)a na drzwiach kierowcy mam z GL. mialem zwykla i zalozylem a teraz nie moge jej zdjac.

za niedlugo stawiam auto do blacharza zeby wstawil reparaturke lewego tylniego blotnika i trza bedzie listwe sciagnac to juz wiem ze trzeba bedzie na allegro zamowic ze 20sztuk :P hehe tylko teraz jakie bo wiem ze sa wysokie niskie krotkie dlugie ehhh nie mogli zrobic jednego rodzaju :P
strzeliniasty
Members

Postprzez Dam88 » 5 maja 2009, o 21:26

spinkek sa 3 rodzaje.. dachowe sa takie male jak wsowki ale tych nie potrzebujesz a do listw to sa szerokie co wchodza w srodek listwy i koncowe co sa polowy dlugosci tych szerokich co sa przy scietych brzegach listwhttp://www.allegro.pl/item617521441_spinki_listwy_bocznej_ozdobnej_vw_golf_iii_vento.html

co do kupowania spinek odradzam allegro, jezeli amsz blisko do ASO to jedz do ASO tam spinka kosztuje bodajrze 1,7zl zasztuke i 1,5zl za ten gumowy kapturek, ale kapturkow nie musisz kupowac bo mozesz sciagnac ze starych polamanych listw lub zalozyc bez.. ja zalozylem bez kapturkow jedna listwe i trzyma sie bez problemow :)
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez strzeliniasty » 5 maja 2009, o 21:53

Dam88, a ktore spinki ida do listwy dachowej?? w jednym miejscu mi odstaje i chyba wlasnie spinka poszla
strzeliniasty
Members

Postprzez Dam88 » 5 maja 2009, o 22:02

[url]http://www.allegro.pl/item605937839_spinka_listwy_dachowej_golf_iii_vento_octavia.html/[url] tylko uwazaj przy sciaganiu listw z dachu bo je trzeba cale sciagnac a je sie prawie ze naciaga na te spinki wiec kilka moze peknac... u mnie po zalozeniu i przy wszystkich spinkach i tak listwa troszke odstaje na wysokosci drzwi pasazera :/ mam nadzieje ze sie ulezy i bedzie dobrze :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez strzeliniasty » 6 maja 2009, o 00:37

Dam88, a jakie bys polecal spinki do listew zew tylnich?? bo widze ze sa szerokie waskie wysokie i niskie hmmmmmm
strzeliniasty
Members

Postprzez Dam88 » 6 maja 2009, o 16:04

strzeliniasty napisał(a):bo widze ze sa szerokie waskie wysokie i niskie hmmmmmm

?? jakie wysokie i niskie? sa tylko szerokie i waskie szerokie ida na poczatek listwy a waska idzie tylko jedna na ta scieta koncowke listwy :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

- - -

Powrót do Nadwozie