lusterko zewmętrzne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

lusterko zewmętrzne

Postprzez michalr1986 » 7 cze 2011, o 22:38

Koledzy mam taki problem, mianowicie nie działa mi elektryczne sterowanie lewego lusterka ale tylko w płaszczyznie poziomej. Probowałem je jakoś rozebrać ale skonczyło się to tylko na tym że zdjełem plastikową osłonę tylnią. Niech mi ktoś podpowie jak sie do tego zabrac i czy da rade to naprawić czy trzeba wymieniać całe lusterko?? A i jeszcze jak włączę sterowanie tego lusterka to słychać że ma ochote działać ale lata luźno.
michalr1986
Czytacz

lusterko zewmętrzne

Postprzez prezesik » 8 cze 2011, o 02:26

Wina może leżeć w lusterku - jak piszesz lub w przełączniku sterowania /\, \/, <, >
prezesik
Members

Postprzez Gofer » 9 cze 2011, o 08:26

Jak zdejmiesz szkło bedziesz miał dostęp do silników .
Wykręć silniki i podłącz do nich napięcie ( są tam 3 piny ) .
Choć jak piszesz " lata luźno " wskazuje na usterkę mechaniczną . Albo szkło wyskoczyło z mocowań albo awaria przekładni przy silniczku .
Gofer
Gaduła

Postprzez michalr1986 » 9 cze 2011, o 13:15

silniczek działa. A powiedz kolego jeszcze jak nalepiej zdemontować szkło tak żeby go nie uszkodzić. wystarczy je podwarzyć a jak tak to w jaki sposób spowrotem je zamontować??

[ Dodano: 2011-06-09, 14:01 ]
koledzy przyczyna awarji już znana pękła biała prowadnica która jest zamocowana do lusterka. Wymiana z tego co widziałem jest banalnie prosta tylko potrzebna jest jedna część. Teraz gorsza strona medalu popytałem troszkę i samej tej prowadnicy nie można kupić trzeba kupić całe lusterklo elektryczne.
michalr1986
Czytacz

Postprzez Gofer » 10 cze 2011, o 10:12

Daj foto co Ci pękło , może mam .
Gofer
Gaduła

- - -

Powrót do Nadwozie