Lusterko zewnętrzne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Lusterko zewnętrzne

Postprzez revor » 7 gru 2011, o 22:47

Witam
Chce zdemontować samą obudowę lusterka w celu jej polakierowania ponieważ aktualny jej stan jest opłakany ;-)
Powiedzcie mi jak to zrobić? Od czego zacząć? Nie chce niczego uszkodzić. Dodam, że lusterko jest podgrzewane i elektrycznie sterowane ;-)

P.S. I jeszcze jedno pytanie - jak pojeżdżę bez tej obudowy (samej części lakierowanej) to stanie się coś elektryce w lusterku i w ogóle? Mając na uwadze aktualne warunki atmosferyczne.
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
revor
Badacz tematu

Lusterko zewnętrzne

Postprzez michalr1986 » 7 gru 2011, o 23:12

kolego aby zdemontować lusterko musisz opuścić je maksymalnie w dół i od góry podważyć, wkład jest na 4 spinkach. Następnie zdejmujesz dwie koncówki od podgrzewania (wystarczy je zsunać) i tym sposobem masz pełen dostęp do obudowy jeśli dobrze pamiętam jest na czterech śrubach(gwiazdka).

Co do jazdy bez obudowy ja końcówki kabli zawinełem szczelnie izolacją i nic się nie stało.

Ogolnie demontarz jest banalnie prosty około 5 minut roboty

[ Dodano: 2011-12-07, 22:17 ]
http://www.golf3.pl/topics28/zmiana-wkl ... t13619.htm

Tu masz foto poradę jak wymienić mate grzewczą ale w bardzo prostu sposób opisany jest demontarz wkładu lusterka dalej sam zobaczysz co trzeba wykręcić.
michalr1986
Czytacz

Postprzez pablomed » 9 gru 2011, o 12:30

revor, obudowa jest na zatrzaskach nie na śrubach. Można ją po prostu po brzegach podważać ale potrzeba na tyle duzej siły że można brzegi poharatać, więc do tych zatrzasków lepiej dostać się po zdemontowaniu wkładu - jak opiano wyżej, czyli odchylasz lusterko maks w dół, od góry śrubokrętem docierasz to zatrzasków trzymających wkład, a po wyjęciu wkładu jest łatwy dostęp do zatrzasjków trzymających budowę.
pablomed
Members

Postprzez michalr1986 » 9 gru 2011, o 13:00

a u mnie jest na sruby obudowa na cztery srubki gwiazdkioczywiscie mowie o tylniej bo przednia jest na zatrzaskach
michalr1986
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie