Mały dzwonek ...

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Mały dzwonek ...

Postprzez AdamPLSieradz » 8 lip 2011, o 21:39

Hej ,
ostatnio mój pożyczyłem komuś auto no i się nie opłaciło..... golfik zaliczył małą stłuczkę. Pewna kobieta cofając uderzyła w moje auto i zwyczajnie uciekła, a niestety ta osoba nie zapamiętała nr rejestracyjnego ani nawet marki auta. Zresztą uszkodzenie jest bardzo małe więc nie będę sobie zaprzątał głowy szukaniem winnych. Jakby to napisac uszkodzeniu uległa taka wstawka pod reflektorami taki plastykowy fragment na całej szerokości samochodu , znajdujący się tuż nad zderzakiem, teraz z jednej strony odstaje. Nie wiem co mam z tym zrobic bo nie daje rady tego wepchnąc, ciągle odstaje chyba sie tam cos urwalo. Macie jakiś pomysł co z tym zrobic? Denerwuje mnie to ....
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Mały dzwonek ...

Postprzez mroova » 9 lip 2011, o 07:19

Hmm ten element jest raczej z blachy, a nie z plastiku... Ja bym wyjął cały gril (gril jest złączony z tym elementem, o którym piszesz) i ukształtował jakoś, tak aby pasowało :P
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez czaro » 9 lip 2011, o 07:46

mroova napisał(a):Hmm ten element jest raczej z blachy, a nie z plastiku...

A to zależy bo niektóre zamienniki są całe plastikowe, a jeżeli nie całe to pod metalową listwa i tak jest plastik.
AdamPLSieradz, Ta część to grill. Zdejmij najlepiej ten co masz i zobaczysz czy da się coś zrobić czy może popękał. Jest tego dużo do sprzedaży na allegro albo nawet i na forum. Sam mam ori ze znaczkiem w garażu, który mi już nie potrzebny.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 9 lip 2011, o 08:11

Tak jak czaro napisal lepiej rozebrac i spojrzec "co jest piec" i najwyzej zamienic. Prosta robota:)
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez AdamPLSieradz » 9 lip 2011, o 09:36

Dzięki Wam za odpowiedzi. Myslałem ze ten element nie nazywa się juz gril a jednak :D muszę popatrzec dokładnie jak nie dam rady z tym nic zrobic to kupie całośc na allegro.
AdamPLSieradz
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nadwozie