mały spryskiwacz od tylniej wycieraczki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez peer1 » 16 wrz 2008, o 17:45

Mam pytanie bo dział pt. Adam Słodowy przedstawia. słuchajcie napoczatku było tak ze zamowiłem silniczek i ramię od tylniej wycieraczki i tam na samym końcu jak wiadomo jest taki "sikacz" co psika płynem do szyb w trakcie czyszczenia szyby z tylu i właśnie to cos było zepsute w paczce sie złamało, według mnie tam wszystko idzie pod cisnieniem sklejać tego nie ma co bo nic z tego nie wyjdzie. czy macie jakaś rade jak to zrobić zeby to dzialało.
peer1
Berbeć

Postprzez mani51 » 16 wrz 2008, o 18:30

mani51
Members

Postprzez peer1 » 17 wrz 2008, o 16:54

dokładnie to małe
peer1
Berbeć

Postprzez saladrus » 17 wrz 2008, o 17:48

A właśnie ... czy spryskiwacz chodzi razem z ramieniem wycieraczki czy ma być nieruchomy ??? u mnie hasa razem z wycieraczką!
saladrus
Members

Postprzez mani51 » 17 wrz 2008, o 18:11

peer1 napisał(a):dokładnie to małe

to trzeba kupić i wymienić :-D

saladrus napisał(a):A właśnie ... czy spryskiwacz chodzi razem z ramieniem wycieraczki czy ma być nieruchomy ? u mnie hasa razem z wycieraczką!

z tego co czytałem to ma być nieruchomy ale z biegiem latek zaciera się jak wszystko w tylnej klapie i zaczyna chodzić razem z wycieraczką a póżźniej albo wężyk spadnie albo ta dysza się urwie...przy nowej dysz do której podałem link jest ząbek który ma wchodzić w nacięcie w obudowie silnika i ten ząbek pewnie Ci oberwało i dlatego lata z wycieraczką tak samo jak u mnie :zdegustowany:
mani51
Members

Postprzez saladrus » 17 wrz 2008, o 18:14

mani51 napisał(a):dlatego lata z wycieraczką tak samo jak u mnie :zdegustowany:

no i to mnie wku#%@ najbardziej....
saladrus
Members

Postprzez pablomed » 17 wrz 2008, o 20:37

To ciekawostka, ale 90 procent ludzi uważa że spryskiwacz ma latać za wycieraczką i to jest ok. :) Na szczęście to prosta robótka. Dysza nowa 7 zeta, a starą trzeba wywiercić dobierając wiertło wg średnicy nowej, potem założyć nową łącząc oba elemnty na wcisk, i dobrze nasmarować jakimś niewypłukującym się smarem, na przykład miedziowym
pablomed
Members

Postprzez LASOT-A » 28 wrz 2008, o 13:47

W mnie kiedyś spryskiwacz nie latał razem z wycieraczką, a teraz lata razem z wycieraczką i bardziej mi się to podoba chociaż nie wiem czy jakiejś szkody to nie narobi..... :-? :zdziwko: :zawstydzony: :-?
Obrazek

Brillantschwartz - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
LASOT-A
Berbeć

Postprzez pablomed » 28 wrz 2008, o 17:04

lasot napisał(a):czy jakiejś szkody to nie narobi
za niedługo ułamie się końcówka lub spadnie z niej wezyk w klapie :) Chociaż ja sam nie wiedząc że spryskiwacz ma być nieruchomy różnie kombinowalem w żonkowym golfie, w końcu załozyłem miękki gumowy wezyk i dość długo to działało, aż się króciec spryskiwaca złamał i adios.
pablomed
Members

Postprzez opolanin » 29 wrz 2008, o 00:22

saladrus, spryskiwacz ma być nieruchomo, jak chodzi razem z ramieniem to wymień na nowy, koszt ponad 10 zł
opolanin

Postprzez nickonn » 6 sty 2009, o 16:28

A ja mam pytanie, czy wszystkie Golfy III maja spryskiwacz z tylu?Bo ja nie moge zlokalizowac nigdzie, a przy wlaczeniu tylnej wycieraczki slysze ze pompka pracuje i teraz nie wiem co jest grane:/ a nie ukrywam ze przydaloby sie miec z tylu spryskiwacz;o
nickonn
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 6 sty 2009, o 16:48

nickonn napisał(a):A ja mam pytanie, czy wszystkie Golfy III maja spryskiwacz z tylu?Bo ja nie moge zlokalizowac nigdzie, a przy wlaczeniu tylnej wycieraczki slysze ze pompka pracuje i teraz nie wiem co jest grane:/ a nie ukrywam ze przydaloby sie miec z tylu spryskiwacz;o
jak popchniesz manetkę w stronę deski to powinien się odezwać silniczek od spryskiwaczy, a przy wycieraczce zobacz czy masz otworek a jak nie to zdejmij tapicerkę i zobacz czy idzie tam wąż gumowy ;]
marcinkoz2910
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie