mokra podsufitka ;/ POMOCY!!!

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez michailov » 6 lip 2008, o 17:38

mam problem, moj golfik (variant) stoi pod chmurką, no i po deszczu zobaczylem ze mam mokrą podsufitke w okolicy rogu przy szybie przedniej od strony kierowcy, myslalem ze kanaliki mi sie zapchały z szyberdachu ale sprawdzilem - są drożne, potem popatrzalem, ze od srodka sruba mocująca reling ma dziwny nalot (moze od wody). chciałbym to uszczelnić i nie wiem czy na zewnątrz pociągnąć wokoł mocowania relingu silikonem czy czeka mnie wymiana uszcelki. jesli tak to gdzie mozna dostać taka uszczelke i czy przy demontażu musze sciagac podsufitkę czy wystarczy jak wyjme zaslepki i odkrece reling.
michailov
Berbeć

Postprzez SotoM » 6 lip 2008, o 22:55

wiesz co mysle ze poprostu szyba czołowa ci sie rozkleiła. weź szlałf z wodą albo wiadra i lej na ten naroznik szyby nie po relingu czy listwie dachowej lkej na łączenie szyby z dachem.i aptrz czy bedzie przeciek.przez relinki nie ma prawa ciec.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez michailov » 7 lip 2008, o 16:48

lalem woda dzisiaj na szybe bez moczenia relingu i bylo sucho, wydaje mi sie ze ta uszczelka co jest miedzy relingiem a dachem moze być gdzies uszkodzona. jak bedzie w miare słonecznie to sprobuje wymontowac reling i ja sprawdzic.po deszczu wczoraj slad na podsufitce byl widoczny mniej wiecej od tego miejsca gdzie reling jest przymocowany do dachu. nie wie moze ktos gdzie sprzedaja takie uszczeleczki bo pytalem w sklepach motoryzacyjnych i raczej nie maja takich rzeczy. moze zna ktos namiary na jakis dobry sklep internetowy ktory ma takie rzeczy w ofercie. w sumie nie musi byc dobry ale zebym znalazl taka usczelke :-D ewentualnie czy ktos nie posaida na sprzedaz uzywanej ktora nie przepuszcza wody, z checia odkupie
michailov
Berbeć

Postprzez miro2223 » 21 sty 2012, o 01:22

witam ja znowu mam mokra podsufitke z tylu w rogu po lewej stronie i pelno wody w bagazniku pomocy co to moze byc
miro2223
Berbeć

Postprzez K@mil » 21 sty 2012, o 11:13

miro2223 napisał(a):witam ja znowu mam mokra podsufitke z tylu w rogu po lewej stronie i pelno wody w bagazniku pomocy co to moze byc

jak masz szyber dach to trzeba sciagac podsufitkę i sprawdzić wezyki odpływowe od szybra one wlasnie ida z tylu do nadkoli
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez skoti880 » 22 sty 2012, o 22:00

michailov, miro2223, -tak jak pisze K@mil, musisz sciagnac tylna listwę podsufitki i tylne plastiki poluzować zeby sprawdzić czy przypadkiem jeden odpływ się nie zsunął i nie leje ci do srodka ale z tego co piszesz na pewno tak się stalo !
Wszystkie Części Mk3 gti 16v ABF-ADY-2E-AGG ! zapraszam na PW lub GG :)
http://www.golf3.pl/topics35/wszystko-m ... t32380.htm
Zapraszam 727 509 081 lub GG 1901709
skoti880
Czytacz

- - - likier niebieski do drinków

Powrót do Nadwozie