Montaz elektrycznych szyb ??

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez torens » 12 gru 2008, o 00:44

Mam pytanie chce kupić mechanizm elektrycznych szyb i chce nim zastąpić te co mam teraz ręczne.

- Zastanawia mnie czy może standardowo jest instalacja do el.szyb czy będzie trzeba robić instalke do nich ??
- A może juz ktoś robił taka zamianę i podzieli sie swoimi obserwacjami co do tego :)

jeżeli ktoś już montował el.szyby w zamian tradycyjnych proszę o porady i uwagi

I przy okazji Pozdrawiam wszystkich z Londynu i wesołych świat
torens

Postprzez mietek » 12 gru 2008, o 15:59

ja bym ci najlepiej poradzil kupic cale drzwi z cala elektryka bo wyjdzie taniej napewno niz zakladac do twoich to niejest takie proste zalorzyc to wszystko
a ze masz 3 dzwiowke jak widac na fotce to kup drzwi pomaluj i gitara
a jak sie uprzesz to mechanik tylko ale niekarzdy bedzie chcial sie z tym bawic
mietek
Badacz tematu

Postprzez arcus » 12 gru 2008, o 17:30

Ja też się zastanawiam czy na wiosnę nie wziąć się za elektrykę szyb. Na początku myślałem przerabiać drzwi, ale później przemyślałem i chyba kupię drzwi już z elektryką, a moje sprzedam.
arcus
Czytacz

Postprzez misio127 » 12 gru 2008, o 18:13

Panowie, wie może ktoś czy od Polo z 96r instalacja będzie pasowała?
Golf III GT TDI
misio127
Berbeć

Postprzez andrzej4286 » 12 gru 2008, o 19:01

witam ja zakladalem sam sobie elektryke szyb i wcale nie jest lepiej kupowac cale drzwi bo moim zdaniem to drorzej wyjdzie bo koszty malowania to sa nie male chyba ze ktos dostanie takie same ale z tym to nie zawsze tak sie trafi. trudno tego sie nie zaklada a instalacja standaredowo nie ma wyjsc pod elektryczne szyby i trzeba samemu wpiac wiazke glowna pod bezpieczniki nie jest to trudne.wiec lepiej samemu troszke czasu poswiecic i zalozyc samemu zawsze kasa zostaje na jakis inny gadzet :-) do naszego samochodu.jak ktos ma pytania to pisac postaram sie pomuc pozdrawiam
byle mk3 teraz mk4
andrzej4286
Badacz tematu

Postprzez torens » 12 gru 2008, o 20:02

andrzej4286 napisał(a):witam ja zakładałem sam sobie elektrykę szyb

Witam i to mi sie podoba ja tez wole założyć niz kupić drzwi.
Zastanawia mnie instalacja czy robiłeś całość czy sa wejścia gdzie można sie podpiąć.
A montaż nie powinien byc trudny bo jak widziałem swoje drzwi ma org. miejsca gdzie zamontuje mechanizm.

Jak możesz powiedz cos na temat instalacji jak i co robiłeś
torens

Postprzez pablomed » 12 gru 2008, o 20:21

torens, montaż nie jest trudny, w dzrwiach wszystko łatwo zamontować w miejsce ręcznych podnośników, zostaje tylko dzura do zaślepienia po korbce.
Ale kupując staraj się żeby oprócz tego co jest w drzwiach czyli podnośnik, wiązki i rączka z włącznikiem była jeszcze wiązka tzw centralna, z gniazdem na bezpiecznik termiczny i wtyczkami do słupków drzwi oraz do skrzynki bezpieczników. Mając taką wiązkę wszystko podpinasz bez problemu, w przeciwnym razie musisz ją dorobić ale i to nie jest wielkim problemem. Nie bardzo jest sens opisywać jeszcze raz, bo wszystko to znajdziesz na forum.
pablomed
Members

Postprzez andrzej4286 » 13 gru 2008, o 15:37

instalacje jak masz kompletna tak jak napisalpablomed, wiaske glowna to tylko zostaje ja przelozyc pod kokpitem z lewych do prawych drzwi i podlaczyc pod bezpieczniki to reszta jest prosta jak cos to pisz
byle mk3 teraz mk4
andrzej4286
Badacz tematu

Postprzez torens » 13 gru 2008, o 20:48

ja znalazlem taka stronke powinno sie przydac pokazane krok po kroku i opis
http://www.a1electric.com/golf.htm
torens

Postprzez andrzej4286 » 13 gru 2008, o 22:28

przejzalem ten link on pokazuje jak zamontowac uniwersalne podnosniki do golfa ale montarz w drzwiach dla chcacych samemu to zrobic to dobra porada a co do wiazki glownej jak sie ma orginalna to tylko pozostaje wpiac w przelotowki w karoseri i podlaczyc w bezpiecznikach
byle mk3 teraz mk4
andrzej4286
Badacz tematu

Postprzez torens » 13 gru 2008, o 22:52

teraz szukam właśnie instalacji która jest potrzebna , jak na razie znalazłem jedna wiązkę drzwiowa na allegro ale jak zwykle człowiek nie chce wysłać jej do Anglii ale mam nadzieje ze znajde org. wiazke z drzwi i będzie łatwiej
torens

Postprzez andrzej4286 » 15 gru 2008, o 00:16

to nie latwo bedzie ci znalesc zeby do angli ci wyslali. a ty masz anglika czy wersje europejska?bo jak angielska to moze na szrotach w angli bys znalazl.
byle mk3 teraz mk4
andrzej4286
Badacz tematu

Następna strona

- - - https://www.extrakursrejestratorkimedycznej.pl/terms.php

Powrót do Nadwozie