Montaż listwy tylnej klapy nad rejestrację

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez micn » 22 lis 2011, o 20:19

Witam. Jako świeży użytkownik Golfa postanowiłem napisać poradę dla osób takich jak ja.
Wiem, że dla wielu z was to okaże się banalne, ale ja często poszukuję takich właśnie banalnych porad, stąd więc ta wypowiedź.

W tym poście opiszę sposób zamontowania listwy tylnej klapy. Ostatnio podczas naprawy lampek podświetlania rejestracji zdemontowałem także ową listwę.
Oryginalnie zamontowana jest na małych plastikach, które niestety są niemożliwe do dokupienia. Oryginalne mocowania zastąpiłem więc kołkami wykorzystywanymi w regipsach (zakupione w markecie budowlanym). Kołek taki ma łapki, które w wyniku dokręcania rozkładają się na boki.
Mocowanie sprawdza się dobrze. Aby je łatwo dokręcić warto zdemontować wewnętrzna osłonę na klapie (odkręcamy wkręt ukryty w uchwycie i pociągamy dół).
Obrazek

Czas naprawy: 10-15 minut
Koszt: 2.50zł
Narzędzia: śrubokręt, kombinerki, lub szczypce, ewentualnie wkrętarka dla ułatwienia pracy :-)
micn
Berbeć

Postprzez pablomed » 24 lis 2011, o 00:23

ja bym wolał jednak plastyk http://www.auto-mix.com.pl/product_info ... 45412b3620 , oryginał na zamówienie w ASO tylko 2,50
pablomed
Members

- - -

Powrót do Nadwozie