Myjnia

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez virus_wrona » 3 gru 2008, o 02:21

Poza tym wszystkim co piszecie, na automatach (przynajmniej, które ja widziałem) trzeba złożyć lusterka i odkręcić antenę. A przecież lusterka i antenę też chce mieć czyste :-) . Ja korzystam z myjni tylko w zimie i jeżdżę do ręcznej za 10 PLN.
"Some things are best left alone
VW Golf"
virus_wrona
Badacz tematu

Postprzez saladrus » 3 gru 2008, o 10:16

ja również wole sobie sam golfika wypucować . . . a w zimę to wiadomo .... ORLEN za 20 pln - mycie . mycie podwozia + wosk
saladrus
Members

Postprzez qchasz » 7 gru 2008, o 18:23

Ja rowniez myje na recznej myjni sam.Wrzucam 8 zeta i sam pucuje mojego Golfika.A na koniec suszenie z woskiem i jest spokoj.
qchasz
Berbeć

Postprzez DrSzpila » 8 gru 2008, o 11:16

A ja myję na bezdotykowej za 5 zł :D
DrSzpila
Members

Postprzez cichyy » 9 gru 2008, o 22:46

widze ze prawie kazdy ma idealne warunki, nikt nie mieszka w bloku w wielkim miescie, każdy ma dom z ogródkiem gdzie może umyć auto samemu..
bo przecież mycie auta ma ulicy pod blokiem jest zabronione zgodnie z przepisami i mozna zabulic mandat jak się napatoczą Niebiescy...
ja polecam małe myjnie ręczne gdzie pracują sprawdzeni ludzie, jak pojedziesz ze dwa razy to bedziesz wiedzieć czu Ci umyją auto tak jak oczekujesz, a wszystkie zakamarki są dokładnie osuszane zawsze.
kilka lat temu byłem przedstawicielem firmy produkującej chemię samochodową dla myjni i jezdziłem po Małopolsce co tydzień odwiedzałem ponad 100 myjni więc trochę temat znam ;-)
cichyy
Czytacz

Postprzez kolibera » 10 gru 2008, o 00:05

Latem myje sama zimową porą oddaje auto TYLKO na ręczną place jak za zboże ale auto jest super utrzymane przez poprzedniego wlasciciela a teraz przezemnie. Nigdy przenigdy nie umyje na automatycznej chodzby mnie za wlosy ciagneli. Znam przypadek jak mojemu koledze automatyczna myjnia podrapała maske tak ze lakier odpadł Dziękuje nie skorzystam.
kolibera
Czytacz

Postprzez swatu » 10 gru 2008, o 15:00

ja po ostatnim myciu juz nigdy nie pojade do myjni automatycznej:złamana antena, porysowana maska,urwane lusterko, chyba jakis swierzak na starzu brał sie za mycie i to sa skutki.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mani51 » 10 gru 2008, o 16:21

ja czasem myję sam na podwórku ale to czasochłonne i niezbyt przyjemne w chłodne dni a czasem korzystam z myjni ręcznej bezdotykowej - za 10 zł to jest autko cacy umyte tzn 1. mycie proszkiem, 2. spłukiwanie, 3. woskowanie na gorąco i 4. nabłyszczanie a jak komuś wystarczy tylko pierwszy i drugi krok to i za 5zł da radę umyć autko...gdyby ktoś wiedział o takiej myjni w Krakowie najlepiej w pobliżu wlotu do Krakowa od Kielc to proszę o namiary
mani51
Members

Postprzez happysc » 10 gru 2008, o 17:35

a ja myje na automatycznej w sc kolo auchana jest dobra myjnia. lakieru nie rysuje owszem antente chowam ale lusterek nie skladam i tak juz praktycznie rok czasu i nie mam na co narzekac ;]
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r)
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
happysc
Gaduła

Postprzez wojtek070580 » 10 gru 2008, o 17:53

witam ja też myję na bezdotykowej w sandomierzu ale tylko w zimię bo mam domek na wsi także w lecie niema problemu ta myjnia jest w sandomierzu na ślimaku przy wlocie na krakówkę
wojtek070580
Badacz tematu

Postprzez tapioeero » 9 maja 2012, o 16:51

A ja dla omiany dodam, że samochód myję prawie wyłącznie na myjni automatycznej Statoil (obecnie tylko na tej z nowymi miękkimi szczotkami i z poprawionym myciem podwozia- wózek z obrotowymi dyszami). W oryginalnej instrukcji obsługi do Golfa 3 napisane jest, że samochód można myć na myjni automatycznej i lakier jest do tego przystosowany (a instrukcja była pisana jakieś 20 lat temu, więc teraz, z nowymi- miękkimi szczotkami tym bardziej) i taka jest prawda. Zawsze składam lusterka i antenę. Ktoś tu pisał, że mu myjnia antenę połamała (i pewnie tą anetą porysowała lakier), ok, ale dlaczego jej nie zdemontował skoro to jest wymóg każdej myjni automatycznej?
Co więcej, dodam, że ja nie pojadę już więcej na myjnię bezdotykową! Jedyny, chodź na szczęście drobny "uszczerbek na samochodzie" spotkał mnie właśnie na myjni bezdotykowej. Myjnia bezdotykowa na której byłem wygląda dobrze i działa, aż za dobrze, bo silny strumień wody spowodował niewielki odprysk na oryginalnej feldze stalowej VW (felgi kupione przezemnie w salonie VW, takie same jak fabryczne, z uwagi na porysowanie starych), zamalowałem farbą i już nie widać. Ok, może trzymałem za blisko dyszę, ale jednak moim zdaniem nie powinno to się wydarzyć.
tapioeero
Czytacz

Postprzez marker10 » 9 maja 2012, o 22:34

Ja sam i tylko wyłącznie ręcznie żadnych myjni walą tam tyle chemii ze głowa mała później jakieś plamy na lakierze itp nigdy więcej w domu sam na spokojnie nie spieszę się i dokładnie umyje nawoskuje itp roboty 3h ale autko nie do poznania. na bardzooo długi czas
marker10
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie