Myjnia

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Myjnia

Postprzez lesmie » 2 gru 2008, o 02:38

Przeważnie swojego golfika myje sam, ale czasami nie ma czasu i trzeba skorzystać z myjni.
Lepsza ręczna czy automatyczna ?
Czy to prawda że automatyczna potrafi zarysować nadwozie?
Czy automatyczna podsuszy nadwozie na tyle że w zamkach nie zostanie woda i jak złapie przymrozek to nie zamarzną ?
Gdzie przeważnie myjecie swoje golfiki, sami ? W myjni ? Jakiej ?
kolor- czarny, rocznik-94 Pink Floyd. Nie tuningowany, oryginalny fabryczny !
lesmie
Czytacz

Myjnia

Postprzez SIENIU » 2 gru 2008, o 03:52

Witam ja też goferka myje sam ponieważ raz pojechałem na orlen w mojej mieścinie i na błotniku po myjni były bardzo ładne rysy ale to zależy w dużym stopniu od szczotek w myjni a co do wody to zawsze gdzieś zostaje nie wysuszy do końca a najlepsze wyjście na zamarzanie zamków jest centralny zamek na pilota
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ będę bardzo zadowolony
SIENIU
Czytacz

Postprzez Dam88 » 2 gru 2008, o 10:28

moim zdaniem myjka reczna jest lepsza....ale gdy nie moge sam umyc golfa to jade na myjnie....automatyczna :)

Co do rys na lakierze...mozliwe jest ich powstanie...u mojej mamy na aucie myjka zdarla kawalek lakieru z maski :szok: a kumplowi w fordzie fiescie wciagnela kierunkowskaz :szok:

co do suszenia to nie da rady osuszyc na myjce tak auta zeby zamki nie marznely :/
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez seb » 2 gru 2008, o 10:33

Zdecydowanie reczna, na automatycznej bylem kilka razy i bylem nie zadowolony, a najlepszym wyjsciem na zamarzanie uszczelek i zamkow to smarowanie, uszczelki silikonem w sprayu, a zamki smarowidlem do tego przeznaczonym.
seb

Postprzez radomiak » 2 gru 2008, o 10:47

seb napisał(a):Zdecydowanie reczna, na automatycznej bylem kilka razy i bylem nie zadowolony, a najlepszym wyjsciem na zamarzanie uszczelek i zamkow to smarowanie, uszczelki silikonem w sprayu, a zamki smarowidlem do tego przeznaczonym.

ja mam takie samo zdanie
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

Postprzez Allwall » 2 gru 2008, o 17:59

ręczna jest dokładniejsza, używają lepszych środków ale niestety duzo droższa
Allwall

Postprzez Lucas » 2 gru 2008, o 18:45

Tylko ręczna! Automatyczne to porażka, byłem 2 razy i za każdym razem wywoziłem nowe rysy :-/ Chodźby był tak brudny, że nie będzie widać jaki kolor ma auto na automatyczna myjnie nie pojade. Najlepiej umyć samemu ;-) a jeśli nie to na ręcznej
Lucas
Badacz tematu

Postprzez opolanin » 2 gru 2008, o 18:55

popieram przedmówców tylko ręczna, myjesz ile chcesz i którą część auta chcesz, wszystko masz pod kontrolą ;-) za 8 zeta umyjesz dokładnie goferka ;-)
opolanin

Postprzez Szary » 2 gru 2008, o 19:21

Ja tez uważam, że myjnia ręczna jest lepsza. Przede wszystkim bezpieczniejsza a jakiejś wielkiej różnicy w cenie nie ma. U mnie ręczne mycie kosztuje 15 lub 20 zł zależy gdzie, a automatyczna 10. Są jeszcze gdzieniegdzie bezdotykowe myjnie ale tam się raczej dokładnie auta nie umyje.

Tak czy siak ja swojego golfika myje sam ;) mieszkam w domu więc nie mam z tym problemów :-D
Szary
Czytacz

Postprzez Cysiu_NS » 2 gru 2008, o 19:31

automatyczna myjnia to porazka nigdy nie korzystalem ale widzialem jak koledze porysowalo auto ja zawsze myje recznie potem jade splukac na myjnie bezdotykowa potem powrot plakowanie itp wtedy mam naprawde dokladnie umyte auto
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez Golfik1986 » 2 gru 2008, o 21:42

dorzuce swoja opinie pojechalem na myjnie automatyczna jak ktos jest z BDG odrazdzam myjnie STATOIL ul.WOJSKA POLSKIEGO i zdarlo mi klar na dachu takze porazka :kwasny: sadze sie wlasnie z ubezp w ktorej byla ubezp ta myjnia
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez kuracjusz » 3 gru 2008, o 02:14

myjnie na stacjach benzynowych to zlo, ale sa myjnie (w sosnowcu kolo auchana) gdzie wstepnie kazde auto jest myte przez kolesia karcherem, a nastepnie przez szczotki (w tym przypadku to auto sie porusza na tasmie), naprawde niezle jest takie rozwiazanie, ale golfa i tak myje zawsze sam pod domem, hehe
kuracjusz
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie